Nieuws Kempen Herentalse Biscuiterie Thijs gaat nauw samenwerken met Dimabel in Ieper en neemt participatie

Herentalse Biscuiterie Thijs gaat nauw samenwerken met Dimabel in Ieper en neemt participatie

Herentalse Biscuiterie Thijs gaat nauw samenwerken met Dimabel in Ieper en neemt participatie

HERENTALS/IEPER – De Herentalse wafelfabrikant Biscuiterie Thijs neemt een participatie van 30% in de Ieperse collega Dimabel. De twee bedrijven werkten al intensief samen na een zware brand bij Dimabel. Die samenwerking wordt nu verankerd. Beide bedrijven zien deze stap als een win-win situatie, omdat hun expertise en infrastructuur mekaar goed aanvullen.

“Goed nieuws in rare tijden”, zegt CEO Peter Janssen van Biscuiterie Thijs. “De samenwerking tussen onze bedrijven is heel organisch gegroeid. Het begon na een zware brand bij Dimabel in september vorig jaar. Toen hebben wij hen de kans geboden om een stuk van hun productie bij ons verder te zetten. Tijdens die samenwerking ontdekten we hoe goed we mekaar aanvullen. Biscuiterie Thijs blinkt uit in grote volumes kwalitatief produceren. Dimabel is dan weer een topper in het ‘health-segment’, met goed verkopende suikervrije – en biowafels. Alletwee de bedrijven hebben ook een familiale achtergrond. Ons bedrijf is opgericht door stichter Jules Thys, zijn kinderen zijn nog steeds dagdagelijks intensief bij de zaak betrokken. Bij Dimabel staat stichter Didier Clarisse nog steeds aan het roer. Het vertrouwen dat tussen ons groeide, kent nu een orgelpunt in deze structurele samenwerking.”

Nieuwe stek voor Dimabel

Oprichter en zaakvoerder Didier Clarisse van Dimabel is even opgetogen over de samenwerking. “We kunnen nu honderd procent focussen op de inrichting van onze nieuwe productieruimte van 3.000 m² in Ieper. Daar hopen we na de zomer klaar te zijn om ons gamma van suikervrije, suikerarme, biowafels en wafels met speciale recepturen weer te produceren in West-Vlaanderen. Sinds de brand van vorig jaar produceerden we in Herentals.”

Eigenheid bewaren

Beide bedrijfsleiders beklemtonen dat de structurele samenwerking uitstekend nieuws is voor klanten en medewerkers. “Door de uitwisseling van expertise kunnen beide bedrijven sterker groeien”, vindt Peter Janssen. “Wij kunnen vanuit Herentals enkele kleinere lijnen verschuiven naar Ieper en zo ruimte scheppen voor onze grote projecten. Die stap brengt Dimabel ook extra activiteit. Maar vooral: we willen dat beide bedrijven hun eigen DNA, knowhow en werkcultuur behouden. Dat is belangrijk: Dimabel draait een omzet van ongeveer 2 miljoen euro, wij zitten bijna aan 100 miljoen. Dat vraagt natuurlijk om een verschillende aanpak.”

Op maat

Didier Clarisse wijst er op dat in deze operatie de meerwaarde voor de klanten centraal staat. “Omdat we zo complementair zijn, worden onze mogelijkheden groter om onze klanten een service te kunnen geven voor al hun specifieke vragen. Biscuiterie Thijs heeft alle oplossingen voor productie in grote volumes, wij zijn de oplossing voor de zeer specifieke recepturen en kleinere gepersonaliseerde volumes. Dankzij onze samenwerking zullen we veel meer klanten een nog betere oplossing op alle vragen kunnen bieden. Op die manier kunnen we elkaars groei in de markt versterken.”

Biscuiterie Thijs krijgt nu dus 30% van de Dimabel aandelen. Peter Janssen wordt lid van de Raad van Bestuur van Dimabel. Didier Clarisse behoudt samen met Alex Leupe, de dagelijkse leiding van Dimabel. Ook voor de medewerkers van beide bedrijven blijft alles bij het vertrouwde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.