Nieuws Kempen Herenthout annuleert augustusmarkt en jaarlijkse braderij

Herenthout annuleert augustusmarkt en jaarlijkse braderij

Herenthout annuleert augustusmarkt en jaarlijkse braderij

HERENTHOUT – Het gemeentebestuur van Herenthout heeft beslist om de maandelijkse markt van 25 augustus te annuleren, samen met de jaarlijkse braderij die ook dan zou doorgaan. Deze beslissing is uiteraard genomen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken.

“De Nationale Veiligheidsraad en de provinciegouverneur hebben in het kader van het sterk stijgend aantal corona-besmettingen in de voorbije twee weken enkele bijkomende en verstrengde maatregelen genomen. De markten worden in principe niet verboden, maar er worden bijkomende voorwaarden opgelegd welke momenteel in Herenthout niet kunnen worden gegarandeerd”, stelt het gemeentebestuur in een mededeling.

Het verplichte individueel bezoek met mondmasker, de maximale winkelduur van 30 minuten en het verbod op consumptie van voeding en drank staan bovendien ook ver van wat de Herenthoutse markt en braderij juist zo typeert en aantrekkelijk maakt, oordeelt de gemeente.

Onder meer daarom, maar ook voor de veiligheid is deze beslissing genomen. In een persbericht licht het gemeentebestuur nog toe: “Door de snelle en doorgezette verspreiding van het virus in de provincie, en omdat de handhaving van de bestaande en bijkomende maatregelen onvoldoende kan gegarandeerd worden, werd in overleg met de crisis-cel Neteland en met de noodplanningscoördinatoren besloten tot afgelasting.

Dit was een moeilijke beslissing maar het lokaal bestuur vraagt begrip. De veiligheid en de gezondheid van onze inwoners komen op de eerste plaats.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.