Opening Wibra Mol De (her)opening van Wibra kon op heel wat belangstelling rekenen. — © rr

(Her)opening Wibra brengt honderden mensen op de been in Mol

Discountketen Wibra opent in mei drie nieuwe winkels in ons land. Met meer dan 270 winkels verspreid over Nederland en België, bouwt Wibra verder aan haar opmars in de detailhandelssector. Woensdagochtend werd ook in Mol een filiaal geopend. “We merkten al langer dat Wibra gemist werd door de inwoners.”

Honderden mensen stonden woensdagochtend in de wachtrij voor de officiële opening van het Wibra-filiaal in Mol. In oktober 2020 legde de discountketen de boeken neer. Na een doorstart met 36 vestigingen, keerde de winkel niet terug naar het centrum van Mol. Daar is nu verandering in gekomen.

“We merkten al langer dat Wibra werd gemist door de inwoners van Mol, maar zijn verrast door de talrijke opkomst”, zegt country director van Wibra België, Claudine Nachtergaele. “We richten ons op budgetgevoelige klanten die alles onder één dak kunnen vinden. Met onze vernieuwde aanpak willen we terugkeren naar de locaties waar onze vestigingen vroeger al succesvol waren.”

En dus nam Wibra opnieuw contact op met de eigenaar van het toenmalige handelspand in Mol, dat intussen een upgrade kreeg om te voldoen aan de normen van vandaag. Niet alleen het gebouw zelf, maar ook het concept van de winkel werd vernieuwd.

Assortiment

“De grootste verandering zit vooral in ons assortiment”, zegt Claudine Nachtergaele. “Naast de bekende basisproducten beschikken we ook over specifieke producten die nu per thema zijn opgesplitst. Voorheen lagen al onze producten door elkaar, waardoor onze klanten moeilijker het juiste product konden terugvinden.”

Naast het bekende assortiment zet Wibra ook in op seizoens- en keukenartikelen. “Een discountwinkel hoeft niet saai en kil te zijn”, meent Claudine. Vroeger lagen al onze producten in bakken, maar met ons nieuwe concept beschikken onze filialen over een houten vloer en presentatietafels om onze producten op een andere manier te presenteren.”