Nieuws Kempen Herschikking zaterdagmarkt moet leegtes opvullen

Herschikking zaterdagmarkt moet leegtes opvullen

Herschikking zaterdagmarkt moet leegtes opvullen

TURNHOUT – Het stadsbestuur van Turnhout voert vanaf januari een herschikking door van de wekelijkse zaterdagmarkt. Daarmee wil het bestuur voortaan de open gaten vermijden die nu bij slecht weer voorkomen.

Niet alleen de markt in Turnhout ervaart het: wanneer het regent of koud is, blijven veel marktkramers weg en komen er open plekken. Dat is uiteraard niet bevorderlijk voor de gezelligheid op de markt. “Daar zijn verschillende redenen voor”, licht bevoegd schepen Francis Stijnen toe in Gazet van Antwerpen. “Marktkramers stoppen, maar ze vinden geen overnemer. Steeds meer marktkramers doen dit bovendien in bijberoep. Ze blijven gemakkelijker weg als het weer niet meezit. We stellen vast dat de standwerkers, die luid roepend hun nieuwe producten aanprijzen, hier graag komen in de zomer, maar ook wegblijven in de winter. Schijnt de zon, dan is het heel gezellig winkelen op onze zaterdagse markt. Regent het, dan zie je veel lege gaten.”

minder rijen

De marktkramers vroegen zelf aan het stadsbestuur om hier iets aan te doen. Het is nu de bedoeling om de opstelling wat aan te passen en kramen te herschikken. “Heel veel willen we niet veranderen, want dat is voor marktkramers een gevoelig thema”, licht schepen Stijnen toe. “Maar aan de zuidkant doen we het met twee rijen minder. De lege plaatsen vullen we op met marktkramers die er elke week zijn. Wie op een jaar tien keer niet is geweest, krijgt een plaats aan de rand. Op drukke dagen kunnen we daar kramen bijplaatsen.”

De nieuwe opstelling gaat in vanaf 11 januari. De marktkramers krijgen op 19 december een persoonlijke toelichting. “Tijdens de volgende weken, wanneer de wekelijkse markt op het plein Snollaert staat, proberen we ook wat vormen van animatie uit”, geeft Stijnen nog mee

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.