Nieuws Kempen Hert en toekan winnen zilver op kampioenschap

Hert en toekan winnen zilver op kampioenschap

Foto: Facebook

Hert en toekan winnen zilver op kampioenschap

Beer 4 Nature heeft twee zilveren medailles gewonnen op de London Beer Competition. De bieren Hert en Toekan vielen in de prijzen. De jonge Molse microbrouwerij is nog maar enkele jaren aan het brouwen. “Hier zijn we enorm trots op. Het is een bevestiging van ons harde werk waarmee we vooral inzetten op kwaliteit en smaak.”

 

 

“We keken hoopvol naar het resultaat en wisten niet wat we van de wedstrijd moesten verwachten. Typisch Belgisch dachten we dat we niks zouden winnen, maar we hoopten stiekem op 1 bronzen medaille.” Het werden er dus 2 zilveren.

Beer 4 Nature is het verhaal van 3 rasechte dynamische Kempenzonen met een passie voor bier en natuur. In maart 2020 bundeldenĀ Kevin Vleminx, Jeroen De Muynck en Pieter Vanhoof hun krachten en hebben ze een bedrijf opgericht met als merknaam Beer 4 Nature. “We willen een gezond bedrijf worden dat haar winsten niet uitkeert of consumeert, maar aanwendt om bossen te kopen. Zo willen we aan de volgende generaties garanderen dat er ook in de toekomst nog bossen zijn waar we allemaal kunnen wandelen, spelen of gewoonweg genieten van de natuur. Aangezien er dieren in de bossen wonen hebben we direct beslist om elk bier een dierennaam te geven.”

Om dit te bereiken ontwikkelen ze ambachtelijke, kwaliteitsvolle bieren met karakter. “Deze bieren verkopen we via tal van kanalen die elke maand nog worden uitgebreid. Met de winst die gemaakt wordt, hebben we momenteel al 2 stukjes bos kunnen verwerven: in de Belse bossen in Geel, en op de Galbergen in Mol. Samen met vzw Bosgroep zorgen we voor een goed beheer ervan.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer