Catermonkey

Het gaat hard voor digitaal voorbeeld Catermonkey

KASTERLEE - Deze zomer werd Catermonkey door de FOD Economie gelauwerd als digitaal voorbeeld in de sector. De applicatie helpt cateraars, foodtruckuitbaters en eventorganisators door hen 70% van hun administratie te besparen. Oprichter Maty van Geirt heeft de ambitie om de hele branche te digitaliseren.

Samen met een Nederlandse softwareontwikkelaar startte Kastelse ondernemer Maty van Geirt in december 2018 Catermonkey op. De webbased applicatie helpt cateraars door een ingrediëntenlijst per leverancier samen te stellen, makkelijk personeel in te plannen, facturen te maken en omzetten te berekenen. “De inspiratie kwam uit eigen ervaring", vertelt Maty. "Als cateraar moet je erg veel repetitieve administratie doen, elke dag opnieuw. Wij dachten eraan om dit in een aantrekkelijke applicatie te gieten die alles vergemakkelijkt.”

Maty gaat de laatste paar maanden langs bij bedrijven om zijn applicatie te tonen, en met groot succes. “De meeste mensen gaan er na een eerste bezoek direct mee aan de slag. Het is waarschijnlijk de makkelijke instap die veel cateraars doet besluiten om er meteen mee te beginnen”, glundert Maty.

De eerste maand kan je de app gratis gebruiken, daarna is er een klein maandelijks bedrag aan verbonden. “Ik heb na de eerste paar maanden echt de indruk dat we de hele branche gaan digitaliseren. Zelfs de kleinste cateraars zonder personeel beginnen eraan, en het gaat een stuk makkelijker dan we ooit hadden kunnen denken!”