Nieuws Kempen Het hart van Vitalis Tuinen klopt vanaf nu in Wuustwezel

Het hart van Vitalis Tuinen klopt vanaf nu in Wuustwezel

Het hart van Vitalis Tuinen klopt vanaf nu in Wuustwezel

WUUSTWEZEL/BRASSCHAAT – Het hoofdkwartier van Vitalis Tuinen is voortaan in Wuustwezel. Het bedrijf realiseerde een nieuw bedrijfsgebouw aan de Nijverheidsstraat 6 in Wuustwezel. Vroeger was het hoofdkantoor te vinden aan de Lage Kaart in Brasschaat. Met de verhuizing komen alle afdelingen van het tuinaanlegbedrijf nu samen in dezelfde gemeente. Het ontwerpbureau en de outdoor living store van Vitalis blijven gevestigd in Gooreind.

De voorbije jaren is Vitalis Tuinen zijn activiteiten veel meer gaan diversifiëren. Tuinen ontwerpen, aanleggen en het onderhoud ervan blijven de kernactiviteiten. Maar dit alles gebeurt veel meer vanuit een filosofische benadering. Vitalis wil in de eerste plaats tuinen creëren die zorgen voor meer beleving en meer kwaliteit voor de bewoners. Met een jarenlange expertise in tuinen wil het bedrijf het volledige traject van ontwerp over aanleg tot onderhoud zelf kunnen begeleiden en uitvoeren.

Het tuinbedrijf is actief in heel Vlaanderen en heeft ook al opdrachten uitgevoerd in Luxemburg en Namen.

Elektrische fietsen

Het nieuwe bedrijfsgebouw van Vitalis in Wuustwezel staat op een perceel van 3100 m² en omvat een magazijn (740 m²) en kantoren (330 m²). Hier beschikt het tuinbedrijf ook over een eigen atelier en hersteldienst. Voor de 26 vaste medewerkers (waarvan 20 arbeiders) zijn er gratis elektrische fietsen beschikbaar voor hun woon-werkverkeer. “Het welzijn van onze medewerkers is heel belangrijk”, stelt zaakvoerder Kristof van den Bouwhuysen. “Daar zetten we doelbewust de nodige investeringen tegenover. Naast de elektrische fietsen sluiten we een maal per maand de vrijdagnamiddag af met een gezellige drink aan de toog in het Vitaliscafé. Dat is uiteraard goed voor de samenhorigheid binnen het team. Maar we organiseren ook teambuildings en een bedrijfsfeest.”

Positief zelfbeeld

Recent startte de Vitalis Academy op om het personeel extra te ondersteunen. Medewerkers leren er omgaan met elkaar, met de klanten en met dure materialen. De opleidingen moeten een positief zelfbeeld creëren bij de deelnemers. Ook hun vakkennis wordt hier opgekrikt, onder meer op het vlak van veiligheid. Met de opleidingen wil Vitalis alle medewerkers meekrijgen in het grotere bedrijfsverhaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Westerlo
Westerlo

Cool company in Roland-gebouwen

ACB Airco, een groothandel in aircotoestellen, heeft een gedeelte van het vroegere Roland-gebouw in gebruik genomen. Het gebouw stond al… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer