Nieuws Kempen Het Magazijn is kringwinkel 2.0

Het Magazijn is kringwinkel 2.0

Het Magazijn is kringwinkel 2.0

GEEL – Dorien Vleugels heeft in Winkelomheide (Geel) het magazijn waar haar grootvader ledewaren stockeerde omgetoverd tot een winkelruimte. Wie spullen kwijt wil, kan bij haar een kastje huren.

Met 9 jaar in een kledingzaak op de Pas en 6 jaar in een fietswinkel heeft Dorien Vleugels retailervaring zat. Nu gaat ze volledig voor haar eigen onderneming: Het Magazijn. “Kleding, mode, stijl, interieur en accessoires zijn altijd een passie geweest. Iedereen kan gebruikte of zelfgemaakte kleding of spullen aanbieden. Iedere verkoper huurt een kastje, zijn of haar eigen stukje winkel. Daarin wordt alles mooi uitgestald zodat de kopers kunnen rond snuisteren.”

Door de coronacrisis moest Het Magazijn amper twee weken na de opening sluiten. “Dat was niet makkelijk. Maar ondertussen zijn alle 90 kastjes voor de tweede maand op rij bezet en is er zelfs al een wachtlijst.” De eerste maand betalen verkopers 50 euro huur, vanaf de tweede maand 40 euro. “Ze mogen zelf hun waren prijzen of wij doen dat voor hen. Voor 15% van de opbrengst zorgen wij voor reclame via social media en service naar de kopers toe. Zo kunnen de spullen ook beveiligd worden.” Niet verkochte spullen kunnen terug afgehaald of aan een lokaal goed doel geschonken worden.

Het Magazijn staat ook open voor creatievelingen die graag workshops organiseren in een aangename omgeving. “De zaak is duidelijk zichtbaar vanaf de grote baan en achteraan is er een ruime parking.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.