Nieuws Kempen Het Seizoen opent derde winkel in LeBonsite

Het Seizoen opent derde winkel in LeBonsite

Het Seizoen opent derde winkel in LeBonsite

TURNHOUT – Het Seizoen, een specialist in seizoensgebonden producten, heeft een derde vestiging geopend in de Victoriestraat in Turnhout. “De projectontwikkelaar had graag een voedingszaak in dit project en ik denk wel dat ons concept hierin past”, zegt zaakvoerder Nick Jacobs.

Nick Jacobs is een jonge, maar ambitieuze ondernemer. Hij richtte in 2021 Het Seizoen op in een schuur in Zevendonk, op de Steenweg op Diest. Dit jaar opende hij een tweede zaak in Weelde.

Nick is jong, maar wel al van kind af vertrouwd met de producten die hij verkoopt. Zijn vader baat een groentewinkel uit en in 2007 richtte hij ook een cateringbedrijf op dat is gespecialiseerd in barbecue met de Big Green Egg. Nick werkte als kind al mee in de winkel en helpt nog geregeld mee in de cateringzaak.

Het Seizoen is geënt op wat Nick van thuis meekreeg. Het Seizoen is een winkel voor de dagelijkse boodschappen, maar ook wanneer het ietsje meer mag zijn. De producten komen in de mate van het mogelijke van lokale producenten, het assortiment wisselt bij elk seizoen. In de zomer ligt er veel barbecuevlees in de koeling, wanneer de bladeren verkleuren maakt dat vlees plaats voor wild.

“We hebben ook producten die je niet elke dag en niet overal tegenkomt”, zegt Nick Jacobs. “Echte Belgische druiven, de beste paddenstoelen, grote stukken vlees om low and slow te barbecuen, zoals brisket, boston butt, runderribben.”

Op de website van Het Seizoen staat het aanbod van de winkel, maar vind je ook heel wat recepten terug.

Sinds 1 oktober is er nu ook een vestiging van Het Seizoen in Turnhout, bij de parking LeBon. “Bijna alle winkels hebben weer een invulling gekregen”, zegt projectontwikkelaar Sébastien Hendrickx. “Binnenkort opent Vrolijk de nieuwe speelgoedzaak, de conceptstore Vita verhuist van de Otterstraat naar hier, waar de winkel groter zal zijn. Er is nog een kledingzaak voor grotere maten en we praten nog met een kandidaat voor het laatste winkelpand dat nog leeg staat. Ik ben blij dat we hier een concentratie van lokale handelaars hebben kunnen realiseren.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.