Nieuws Kempen Heylen bvba spit in heilige grond

Heylen bvba spit in heilige grond

Heylen bvba spit in heilige grond

heylen averbodeNatuur- en Groenbedrijf Heylen bvba uit Geel voert momenteel werkzaamheden uit in de tweede bekendste dreef van Averbode, de Kroningsdreef. In opdracht van de norbertijnenabdij vernieuwen werklui de laan en de omgeving van de Kroningskapel en de Kruiskapel.

“Nee, niet de bekende lekdreef met de ijsjeswagens maar de andere dreef die ook aan de abdij vertrekt en daar wat van weg loopt”, verduidelijkt zaakvoerder Tom Heylen. “De meeste bezoekers aan de abdij komen door de dreef om een kaarsje te gaan laten branden in de Kroningskapel.”

Dennen maken plaats voor beuken
De arbeiders van Heylen kapten dennen en sparren en zetten er een 100-tal beuken in de plaats, bomen van intussen 4 tot 5 meter. Dat geeft de dreef veel meer licht. Tom Heylen: “Oude laanbomen die aan vervanging toe zijn, worden verwijderd en een volledig nieuwe dreef wordt aangeplant. Het probleem was ook dat de hele helling geërodeerd was door uitspoelingen van water.” Daarom wordt de onmiddellijke omgeving van de Kroningskapel en de Kruiskapel heraangelegd met profierverharding en stijlvolle trappen in cordenstaal.

“Oude, versleten infrastructuur in de vorm van afsluitingen, vuilbakken en zitbanken breken we op en vervangen we door eigentijdse infrastructuur”, aldus nog de zaakvoerder. Heylen bvba is sinds een 2-tal weken bezig met de werkzaamheden en hoopt daar tegen Kerstmis mee klaar te zijn. Het project heeft een kostprijs van 171.500 euro en kadert binnen het Landinrichtingsproject De Merode, Poort Averbode.

Heylen bvba stelt vijftien personen te werk en startte aanvankelijk met natuurlijk groenbeheer. Intussen zijn de activiteiten uitgebreid met het beheer van de buitenruimte en waterwerken.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer