Nieuws Kempen Heylen Group neemt Eltra over van Sonepar Belgium

Heylen Group neemt Eltra over van Sonepar Belgium

Eltra in Temse

Heylen Group neemt Eltra over van Sonepar Belgium

HERENTALS/TEMSE – De industriële investeringsholding Heylen Group bouwt zijn imperium verder uit. De Herentalse holding zal Eltra overnemen van Sonepar Belgium. Eltra verdeelt elektrisch materiaal aan meer dan 1.000 doe-het-zelf winkels in België en Nederland. Heylen Group breidt zo zijn activiteiten uit naar 10 sectoren. De mededingingsautoriteiten moeten de overname nog wel goedkeuren.

“Home Improvement is nog steeds stijgend”, weet Dirk Baum, sinds 1996 CEO van Eltra. “Deze trend proberen we te stimuleren en die wordt ook opgepikt door onze klanten. Productgamma’s worden uitgebreid en nieuwe klanten zoals pure players en andere opkomende retailkanalen dienen zich steeds meer aan bij Eltra.”

66 jaar Eltra

Sinds de oprichting van Eltra, met hoofdzetel in het Oost-Vlaamse Temse, in 1954, groeide de onderneming uit tot de referentie binnen de sector die dagelijks levert aan meer dan 1000 doe-het-zelf retailers in België en Nederland. Eltra fungeert als ‘brand ambassador’ voor merken als Niko, Legrand, Ledvance en Duracell. Dat doet het op vlak van aankopen, verkoop- en marketingondersteuning, logistiek en optimaal voorraadbeheer. Daarnaast heeft het ook enkele eigen merken als Profile en Prolight, en zelfs een reeks private label producten voor een beperkt aantal klanten.

Eltra en Sonepar

Sinds 1995 bestaat Eltra binnen de structuur van Sonepar België. Sonepar is wereldwijd marktleider in de distributie van elektrisch materiaal en aanverwante diensten aan professionelen. Het is een onafhankelijke familiale groep. Met een omzet van 24 miljard euro, wordt Sonepar vertegenwoordigd door 145 ondernemingen die actief zijn in 48 landen op vijf continenten.

Binnen Sonepar kon Eltra haar marktpositie nog versterken en werd het marktleider in België en Nederland.  “Door jarenlange toewijding aan de business, is Eltra de speler die ze vandaag is”, zegt Heylen. “Als nieuwe eigenaar zullen we samen met Dirk als partner-aandeelhouder die duurzame groei verder zetten. Met de gepaste ondersteuning zullen we ervoor zorgen dat Eltra haar vleugels verder kan uitslaan, ook buiten de vertrouwde omgeving van Sonepar.” Heylen Group heeft de gewoonte om als investeerder haar ondernemingen te laten groeien, enerzijds organisch, maar ook door strategische overnames in binnen- en buitenland. Ook Eltra heeft de ambitie om snel naar bijkomende acquisities te kijken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer