Nieuws Kempen Heylen Group verkoopt Vlaams-Brabants terrein voor net geen 20 miljoen euro

Heylen Group verkoopt Vlaams-Brabants terrein voor net geen 20 miljoen euro

Heylen Group verkoopt Vlaams-Brabants terrein voor net geen 20 miljoen euro

HERENTALS/ASSE – De provincie Vlaams-Brabant heeft voor 19,75 miljoen euro de Bomaco-site in Asse overgenomen van Group Heylen uit Herentals. Die wilde aanvankelijk het terrein herontwikkelen.

Bomaco is een houtverwerkend bedrijf dat zijn activiteiten op de gelijknamige site in Asse heeft stopgezet. Het bedrijfsterrein van ruim 8 hectare sluit aan bij die van het PIVO, het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding van de Vlaams-Brabantse brandweer en politie. De voorbije jaren is al gekeken naar een mogelijk nieuwe invulling voor het domein. Daarbij is ook even gedacht aan een mogelijke uitbreiding van de industriezone tussen het PIV  en Broekooi. maar die plannen kregen heel wat tegenwind omdat een buurtcomité vindt dat er te veel landbouwgebied omgezet zou worden in industriegebied

Nu koopt de provincie Vlaams-Brabant de grond om “de toekomstige ontwikkelingen van de opleidingen op de site mogelijk te maken en zo het voortbestaan van de veiligheidsschool vrijwaren”.

Heylen Group had deze gronden gekocht met het oog op herontwikkeling. “Omdat er nog een RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) lopende was voor het toestaan van andere bedrijfsactiviteiten waren wij aan het wachten”, zegt Tim Brijs, landontwikkelaar bij Heylen Warehouses. “Maar nadat we zijn gaan samen zitten met de directeur van het PIVO en de gedeputeerde, hebben we een overeenkomst gevonden.”

“Het PIVO is de afgelopen jaren sterk gegroeid en de site heeft stilaan haar limieten bereikt”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. “We verwachten dat het aantal opleidingen zal blijven toenemen en dat er meer praktijklessen zullen komen. Daarvoor is er nood aan bijkomende ruimte en gespecialiseerde infrastructuur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.