Nieuws Kempen Heylen Vastgoed garandeert werknemers veilige bedrijfscommunicatie dankzij Netropolix

Heylen Vastgoed garandeert werknemers veilige bedrijfscommunicatie dankzij Netropolix

Heylen Vastgoed garandeert werknemers veilige bedrijfscommunicatie dankzij Netropolix

Heylen Vastgoed kende in 2019 een goed jaar. In 2020 willen ze de trend verderzetten. Gezien hun evolutie lijkt dit geen probleem: zo groeide het vastgoedkantoor op vijf jaar uit tot een bedrijf van 65 werknemers en 10 vestigingen. Om daarbij de veiligheid van hun bedrijfsdocumenten te garanderen, zorgde Netropolix voor een migratie naar de cloud. We interviewden mede-zaakvoerder Cedric Vanhencxthoven.

Zijn jullie tevreden over wat Heylen Vastgoed heeft bereikt in 2019?

2019 was een goed jaar voor ons. Het ging in de juiste richting als we kijken naar de jaren van groei. Die groei kennen we nog steeds trouwens. Natuurlijk zijn we wel afhankelijk geweest van externe factoren, zoals onder andere de woonbonus. Daar ging veel aandacht naartoe, maar dat bleek allemaal positief voor wat de prijzen en algemene interesse in vastgoed betreft.

Bij die groei horen ook veel vestigingen. Waarom is lokale aanwezigheid voor jullie zo belangrijk?

Mensen willen lokaal geholpen worden. Bovendien kan je de verkoper niet helpen als je zelf te ver uit de regio verwijderd bent. Daarnaast heeft het geen zin om reclame te maken in regio’s waar je niet fysiek aanwezig bent. Daarom hebben we veel kantoren met mensen uit die regio, die kennis hebben van de lokale markt.

De vele vestigingen zorgden voor uitdagingen op IT-vlak. Is dat opgelost dankzij de cloud? Was het een factor die meespeelde in de beslissing?

We moesten investeren in nieuwe centrale IT-apparatuur. Het was dat of overschakelen naar de cloud. Toen we zes jaar geleden klant werden bij Netropolix, connecteerde alle IT-apparatuur naar één kantoor. Dat was een punt waar het kon misgaan. Naarmate we groeiden, werd het dus belangrijker om te zorgen voor goedwerkende IT, op de achtergrond dus volgens Netropolix. Daarbij was de moderne manier om data te beschermen en veilig te kunnen werken een belangrijke factor in onze keuze voor de cloud.

In januari gebeurde de transitie naar de cloud. Hoe verliep dat?

Het heeft een intensieve opleiding gevraagd van onze werknemers. Maar over het algemeen waren zelfs de oudere mensen, die minder IT-minded zijn, snel mee met het verhaal. Samenwerken in documenten wordt bijvoorbeeld gebruikt, zelfs tijdens videocalls.

Als laatste, wat willen jullie in 2020 bereiken?

In 2020 willen we onze lokale groei bestendigen en bestaande kantoren verstevigen. Daarnaast hebben we onze dienst Property Management en Heylen Exclusief gelanceerd, ons aanbod met luxueuze panden en architectuur. Dit willen we uiteraard verder uitbouwen.

Het volledige interview lezen? Volg dan deze link.

Jouw bedrijf ook migreren naar de cloud? Vind dan hier meer info.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.