Nieuws Kempen Heylen Vastgoed heeft oplossing om nog te genieten van woonbonus

Heylen Vastgoed heeft oplossing om nog te genieten van woonbonus

Heylen Vastgoed heeft oplossing om nog te genieten van woonbonus

HERENTALS – De geplande afschaffing van de woonbonus zorgt voor heel wat onduidelijkheid. “De laatste dagen werd het gevoel gecreëerd dat het geen zin meer heeft om nu nog een woning te kopen en nog te genieten van de huidige woonbonus. Maar zo zwart-wit is het niet”, zegt Cedric Vanhencxthoven, zaakvoerder van Heylen Vastgoed.

Heel wat Vlamingen vrezen dat ze niet meer kunnen genieten van de woonbonus als ze de komende weken een woning kopen. Heylen Vastgoed geeft aan dat, voor aankopen die voor eind november plaatsvinden, de consument wel nog van de huidige regelgeving kan genieten.

“Het is zo dat voor eenvoudige dossiers die vlot kunnen afgehandeld worden, de consument wel nog van de woonbonus zal genieten. De doorslaggevende voorwaarde hierbij is het ondertekenen van de kredietakte, die gekoppeld is aan het verlijden van de authentieke akte. Het schoentje wringt namelijk wanneer de banken niet meer mee kunnen om de kredietakte rond te krijgen. Wij schatten in dat het zo zal zijn tegen eind december, wanneer de feestdagen eraan komen”, zegt Cedric Vanhencxthoven.

Aankoop- en verkoopbelofte

De aankoop- en verkoopbelofte biedt volgens Heylen Vastgoed een oplossing om de krappe timing te halen. “De aankoop- en verkoopbelofte wordt opgemaakt wanneer een compromis nog niet kan worden opgemaakt omwille van cruciale info die de verkoper nog niet kan aanleveren over de woning. Denk hierbij aan de stedenbouwkundige informatie, het bodemattest, etc. Het duurt soms wel een paar weken om al die documenten te verkrijgen”, aldus Cedric Vanhencxthoven.

Met de aankoop- en verkoopbelofte kan alvast naar de bank gegaan worden om een krediet aan te vragen. “De banken moeten natuurlijk wel kunnen en willen meewerken om alles nog tijdig rond te krijgen.”

Indien het niet lukt om de authentieke akte en de kredietakte voor eind dit jaar rond te krijgen, dan val je vanaf januari 2020 in het nieuwe systeem met 6 procent registratierechten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.