Nieuws Kempen Heylen Vastgoed: “Prijzen van gezinswoningen zullen niet zakken.”

Heylen Vastgoed: “Prijzen van gezinswoningen zullen niet zakken.”

Heylen Vastgoed: “Prijzen van gezinswoningen zullen niet zakken.”

HERENTALS – De Kempense makelaarsgroep Heylen vastgoed is het niet eens met de analyse van KBC dat de woningprijzen zouden dalen. Heylen presenteert een eigen beschouwing van de markt.

Enkele dagen geleden voorspelde KBC dat de woningprijzen in ons land voor het eerst sinds 1983 zouden dalen, omdat er door de coronacrisis minder vraag naar woningen zal zijn. Maar Cedric Vanhenxcthoven, zaakvoerder bij Heylen Vastgoed is het daar niet mee eens. “Er is een te grote vraag voor gezinswoningen en een te klein aanbod om de prijzen te laten zakken”, stelt hij.

Cedric Vanhencxthoven

“Het is bijzonder opmerkelijk dat men hier na amper één maand al uitspraken over doet. Dat er een terugval zou zijn in winkelvastgoed, de kantorenmarkt of hotels, is realistisch, maar niet voor residentieel vastgoed. Wij hebben nu al 2.500 mensen op een wachtlijst staan om panden te bezoeken die te koop stonden voor de maatregelen. Als er daar nog maar 10 interesse hebben in hetzelfde pand, acht ik de kans klein dat de prijzen zouden zakken. Daarnaast hebben we sinds de crisis amper nieuwe tekoopstellingen gedaan.”

“We merken bovendien dat het aantal bezoekaanvragen amper daalt. Mensen zijn thuis en hebben er tijd voor. Dat betekent dat er elke dag mensen beslissen om op zoek te gaan naar een nieuwe woning, maar nu nergens terecht kunnen. Dus als die er ook nog eens bijkomen, zal er een echte inhaalbeweging komen en de vraag hoog blijven. Zeker als we op dat moment nieuwe panden te koop stellen die nu niet geactiveerd worden.”

“Toen de woonbonus werd geschrapt, deed men gelijkaardige voorspellingen en net het tegendeel is gebeurd. Woningen en appartementen tussen de 200.000 en 350.000 euro zullen niet in prijs zakken want de vraag is daar enorm groot en het aanbod te klein. In het luxevastgoed – villa’s, penthouses en dergelijke vanaf 500.000 euro en meer – zullen misschien sneller in prijzen zakken. Maar dat ligt niet alleen aan de coronacrisis. Daar is er al langer meer aanbod dan vraag en als er al budgettaire gevolgen zijn bij kopers, zal het eerder daar zijn dan in het ‘gewone’ segment”, aldus  Cedric Vanhencxthoven, zaakvoerder van Heylen Vastgoed

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer