Nieuws Kempen Heylen Vastgoed werkt door achter gesloten deuren en bereidt zich voor op ‘rush’

Heylen Vastgoed werkt door achter gesloten deuren en bereidt zich voor op ‘rush’

Heylen Vastgoed werkt door achter gesloten deuren en bereidt zich voor op ‘rush’

HERENTALS/REGIO — Nu voor de vastgoedsector richtlijnen zijn uitgevaardigd dat vastgoedmakelaars een tijdlang achter gesloten deuren moeten werken en plaatsbezoeken niet kunnen, bereidt Heylen Vastgoed zich al voor op wat er na deze tweede lockdown komt. Volgens de Kempense vastgoedgroep wordt dat een ‘vastgoedrush’.

De tweede lockdown is een feit, en dat heeft ook de vastgoedsector geweten. Vastgoedmakelaars onthouden alvast van de eerste lockdown dat een deel van de dagelijkse activiteiten achter gesloten deuren kan doorgaan. Dat plaatsbezoeken nu niet mogen, betekent niet dat de vastgoedmarkt wordt stilgelegd, stelt Heylen Vastgoed. Zo kunnen mensen in de gesloten immokantoren langsgaan om hun verkoop of aankoop alvast volop voor te bereiden. “Dit gebeurt uiteraard in de meest veilige omstandigheden, met plexiglas, ontsmettingsgel, voldoende afstand, en dergelijke meer”, weet Johan Heylen, zaakvoerder van Heylen Vastgoed. “En er zijn heel dingen die nu nog wel steeds kunnen doorgaan, zoals het opvragen van het bodemattest, of plannen opvragen bij de gemeente. Onze nieuwbouwcel wordt veel minder getroffen. Je werkt met een verkoop op plan, dus daar kan de verkoop in de huidige situatie doorgaan. Ook voor de verkoop van bouwgronden verandert er weinig, want daarbij is een plaatsbezoek niet nodig.”

Volgens de Kempense immomakelaar krijg je op dit moment op de markt niet de maximale prijs bij het te koop stellen van je woning. Door de huidige lockdown zijn er minder huizenjagers en dat heeft impact op de prijzen van woningen. De correcte vraagprijs kan vastgesteld en gevraagd worden wanneer de markt 100 procent is. Over enkele weken verwacht Heylen Vastgoed wel een rush. De immogroep maakt zich al klaar om die adequaat op te vangen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.