Nieuws Kempen Heylen Warehouses bouwt muntgebouw in Nederland

Heylen Warehouses bouwt muntgebouw in Nederland

Heylen Warehouses bouwt muntgebouw in Nederland

Twee Kempense ondernemingen realiseren een opmerkelijk en groot bouwproject in Nederland: het nieuwe gebouw voor de Koninklijke Nederlandse munt, verantwoordelijk voor het slaan van de Nederlandse munten. Heylen Warehouses uit Herentals realiseert dit volledig nieuw gebouw in Houten, bij Utrecht, naar een ontwerp van architectenbureau Wastiau & co uit Westerlo. Ook het Herentalse Belfaconstruct is betrokken, dat de unieke goudkleurige gevelbekleding voor zijn rekening neemt.

Heylen munten

Dat Heylen Warehouses deze opdracht kan uitvoeren, is niet vreemd als je weet dat de Koninklijke Nederlandse Munt al bijna drie jaar deel uitmaakt van Heylen Group. De groep bezit ook nog andere dergelijke bedrijven en is verantwoordelijk voor de fabricage van alle euromunten in de Benelux. In Nederland gebeurt die productie nog in een historisch pand in het centrum van Utrecht, maar dat gebouw voldoet niet meer aan de hedendaagse vereisten.

Kluis

Daarom realiseert Heylen nu een volledig nieuw gebouw, goed voor 9.122 vierkante meter aan productie- en opslagruimte en daarnaast nog heel wat kantoorruimte. Die krijgt een directe inkijk op het productieproces van de munten en op een binnentuin. Het gebouw is opgevat als een grote goudstaaf of een kluis en zal ook ‘The Dutch Vault’ gaan heten.

Heylen verwacht het nieuwe gebouw in maart 2020 in gebruik te kunnen nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer