collage Heylen in Wallonië

Heylen Warehouses breidt uit naar Wallonië

Logistiek en industrieel vastgoedontwikkelaar Heylen Warehouses heeft aangekondigd dat ze twee projecten zullen opstarten in Wallonië. Het Herentalse bedrijf zal in Péruwelz-Beloeil en Houdeng bij La Louvière logistieke en industriële sites ontwikkelen. Daarmee richten ze zich op lokale, nationale en internationale in de transport en maakindustrie.

"De komende ontwikkelingen in Wallonië zijn ambitieuze ondernemingen, die aanzienlijke werkgelegenheid zullen creëren in de regio", klinkt het bij Heylen Warehouses. Om de projecten te realiseren, werkt Heylen samen met AWEX, IDETA en IDEA.

In Péruwelz-Beloeil gaat het om de WAPI Logistics Campus 21 op de industrieterreinen Polaris. De site biedt 110.000 m² aan magazijnruimte en verschillende aaneengeschakelde units van 8.900 m² tot 13.000 m². Vincent Palermo, burgemeester van Péruwelz en vicevoorzitter van IDETA, spreekt van een unieke kans voor de regio om jobs te creëren. "Er wordt geschat dat dit project minimaal 300 banen zal opleveren. Het zal de regio ook op de kaart zetten in de logistieke wereld van Europa."

In Houdeng gaat het om een site gelegen te midden van het Garocentre, dat bereikbaar is via snelwegen en ook een binnenvaartterminal en een railterminal ter beschikking heeft. In het project is zo'n 24.000 m² magazijnruimte, naast kantoorruimte en mezzanine. In de toekomst kan de site nog uitbreiden met 10.000 m² aan magazijnen. Door de komst van de site zullen minstens 170 jobs gecreëerd worden.