Nieuws Kempen Hezemeer investeert in nieuwe zomerfaciliteiten

Hezemeer investeert in nieuwe zomerfaciliteiten

Hezemeer investeert in nieuwe zomerfaciliteiten

hezemeerSaunacentrum Hezemeer in Laakdal heeft vandaag drie nieuwe realisaties voorgesteld die alles bij mekaar ‘enkele honderdduizenden euro’s’ hebben gekost. Het gaat om een zoutsteensauna, een zomertuin en een zwemvijver. “Daarmee willen we vooral in de kalmere zomerperiode meer bezoekers lokken”, zegt vennoot en manager Michel Peeters.

De manier waarop die realisaties tot stand kwamen, is bijzonder. “We hebben geluisterd naar onze klanten”, legt Peeters uit. “Vorig jaar hielden we een enquête. We gaven hen tien mogelijke nieuwigheden en daarvan mochten ze er drie aankruisen. De reacties daarop waren bijzonder positief.”

Zomers alternatief
De nieuwe en unieke zoutsteensauna is gemaakt met zeven ton zoutsteen. Met 60 graden en comfortabele kussens is dit een aangename en ontspannende sauna. Het koud siliciumbad met geïntegreerd voetenpad heeft vijverallures en benadrukt het belang van de afkoelfase. De nieuwe zomertuin vormt een groene oase die extra rustruimte creëert. “Met deze investeringen richten we ons vooral naar de zomer. Dat is voor ons traditioneel een periode met minder bezoekers. De mensen gaan dan fietsen of rijden naar de zee, maar wij willen nu een alternatief bieden.” Michel Peeters rekent op meer bezoekers dan de jaarlijkse 100.000, maar wil daar liever geen getal op plakken.

Hezemeer bestaat dit jaar precies 20 jaar. Destijds is gestart op 11.000 m2 en nu is het domein 34.000 m2 groot, waarvan momenteel 25.000 m2 in gebruik is. Vanmiddag zette de raad van bestuur al het licht op groen voor een volgende investering, namelijk de uitbreiding van het horecagedeelte. Die wordt gerealiseerd in 2016 en zal 500.000 euro kosten. Hezemeer is eigendom van vier Belgische vennoten en stelt 65 werknemers te werk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer