Roel Druyts Hillewaere Roel Druyts

Hillewaere Groep exclusieve licentiehouder voor Christie’s International Real Estate

Hillewaere Groep wordt voor de komende 10 jaar de exclusieve licentiehouder van Christie’s International Real Estate in België. Dit betekent dat Hillewaere als enige het exclusieve aanbod luxevastgoed op de Belgische markt mag brengen onder het label Christie’s International Real Estate.

Hillewaere Groep werd opgericht in 2002 door Roel Druyts en heeft de afgelopen jaren – zowel in de vastgoed- als verzekeringswereld - een stevige groei gekend. Als vastgoedmakelaar met de focus op het betere vastgoed hebben zij vandaag zo’n 820 eigendommen in verkoop waarvan 120 eigendommen van 1 miljoen euro en hoger in verkoop. Door de recente overnames werd de expertise in de verschillende verzekeringsniches bovendien alleen nog maar uitgebreid en verder gediversifieerd om aan de verschillende noden zowel op professioneel als privévlak tegemoet te komen. Daarbij is de groep intussen marktleider in België in het verzekeren van kunst en exclusieve wagens.

Het nieuwe partnership met Christie’s International Real Estate op vlak van luxevastgoed is de volgende stap in de groeistrategie van de groep. De eerste contacten over een doorgedreven samenwerking dateren van 2020, maar kwamen pas vorig jaar in een echte stroomversnelling. ​

“Op het ogenblik van de eerste contacten lag onze groeifocus als bedrijf elders, zoals blijkt uit de recente overnames in onze verzekeringstak”, vertelt Roel Druyts, CEO en oprichter van Hillewaere Groep. “Maar toch was toen al duidelijk dat we dezelfde taal spraken als het ging over de benadering van luxevastgoed. Daarom bleven we in contact en zijn we vorig jaar opnieuw rond de tafel gaan zitten. Onze niches, expertises en portefeuilles vullen elkaar perfect aan. Zij hebben een breed klantenbestand en uniek doelpubliek mede dankzij de dichte relatie met het veilinghuis Christie’s. Wij hebben onze sterke reputatie opgebouwd en onze bestaande portefeuille op de (luxe)huizenmarkt in België de afgelopen jaren stelselmatig uitgebouwd waardoor we qua expertise, de manier van service verlenen aan kopers en verkopers en credibiliteit in de markt alles in huis hebben waar zij naar op zoek waren.”