2024_01_16_Z8N8048.NEF Joris Janssen, Joke Christoffels, Roel Druyts, Filip Colson, Bart Siodlak, Jurgen Nelissen

Hillewaere Groep integreert Limburgse Groep Garant

Hillewaere Groep slaat de handen in elkaar met het Limburgse Groep Garant. Hierdoor versterkt de Turnhoutse makelaarsgroep niet alleen de aanwezigheid op de Limburgse markt, maar ook Groep Garant kan haar slagkracht vergroten.

Groep Garant is in Limburg geen onbekende. Ondernemer Filip Colson stapte in 1998 in het bedrijf dat zijn vader oprichtte in 1973. Colson Verzekeringen heeft sinds de start van zijn succesverhaal in Bree reeds een aantal overnames en samenwerkingen op zijn palmares. Nu is het tijd voor deze verzekeringskantoren om te integreren in Hillewaere Groep uit Turnhout. Deze laatste is de voorbije twee jaar op overnamepad en wil hiermee het versnipperde landschap van de verzekerings- en vastgoedmakelaardij verder consolideren. Hillewaere telt sinds de eerste reeks consolidaties zo’n 230 medewerkers en krijgt er met deze integratie maar liefst 35 medewerkers bij.

“Het spreekt voor zich dat de integratie van Groep Garant een grote volgende stap is in ons groeiverhaal”, meldt Roel Druyts, CEO en oprichter van Hillewaere Groep. “Hiermee halen wij een enorme extra expertise binnen in onze groep. Ik had meteen vertrouwen in de kennis en de professionaliteit die zowel de bestuurders als hun teams hebben. We dragen bovendien dezelfde waarden en hebben hetzelfde DNA. We stellen ook vast dat ons partnermodel – waarbij de bestuurders vennoot worden binnen onze groep – enorm geapprecieerd wordt. Ik zou het ook niet anders willen. Deze mensen kennen hun markt, hun business en hun team als geen ander.”

Door onder de vleugels van Hillewaere Groep te komen, garandeert Groep Garant zichzelf nog meer groeimogelijkheden. Voor de verschillende vennoten binnen Groep Garant – bestaande uit Filip Colson, Bart Siodlak, Joke Christoffels en Joris Janssen – voelt het goed aan. Ook alle medewerkers blijven uiteraard aan boord.

“We zijn zeer verheugd om de handen in elkaar te slaan met onze Limburgse collega’s van Groep Garant”, meldt Jurgen Nelissen, bestuurder Hillewaere Verzekeringen. “We leggen nog volop de puzzel hoe we ons in de praktijk zullen organiseren maar het spreekt voor zich dat alle kantoren in Limburg nauw zullen samenwerken. We willen steeds meer inzetten op regionale hubs per provincie waarbij de collega’s elkaar ondersteunen en voor kruisbestuiving van kennis en expertise zorgen. De medewerkers blijven lokaal vanuit de kantoren werken, maar kunnen ook terugvallen op de backoffice van het landelijke hoofdkwartier in Turnhout.”

Hillewaere telt met de integraties intussen zo’n 265 medewerkers en heeft een commissie-omzet van 34 miljoen euro. Het strategisch plan is om in de komende drie jaar te gaan naar 70 miljoen euro. Naast de 9 overnames de voorbije 2 jaar en de integratie van Groep Garant – bestaande uit ColsonPlus, Verzekeringen Geurts, Groep Christoffels, Meus-Nouwen en Dominiek Spreuwers Verzekeringen - staat de teller op 14.