Nieuws Kempen Hillewaere ziet vastgoedmarkt versnelling hoger schakelen

Hillewaere ziet vastgoedmarkt versnelling hoger schakelen

Hillewaere ziet vastgoedmarkt versnelling hoger schakelen

04492995_1Vastgoedkantoor Hillewaere, met hoofdzetel in Oud-Turnhout, heeft in het eerste kwartaal van 2016 180 transacties gerealiseerd. Dat is een stijging van meer dan de helft tegenover het eerste kwartaal van 2015. Daarnaast bleek dat ook de gemiddelde verkoopprijs voor het eerst in 4 jaar weer stijgt.

Hillewaere Vastgoed realiseerde vorig jaar net geen 400 verkopen. Aan het huidige tempo zal dit aantal al in de periode augustus/september worden gehaald.

In 2011 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs bij Hillewaere ruim 385.000 euro voor alle woningen samen: villa’s, woningen, appartementen en commercieel. De jaren nadien ging die prijs jaarlijks licht achteruit om in 2015 te eindigen op 347.000 euro. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de gemiddelde prijs over 180 transacties bijna 444.000 euro. “Uiteraard betekent dit niet dat de onderliggende woningen met bijna 30% in waarde zijn gestegen. Het betekent wel dat er opnieuw duurdere woningen worden verkocht ten opzichte van de vorige jaren”, klinkt het bij het vastgoedkantoor. “In april alleen al werden er 4 villa’s verkocht voor meer dan 1.8 miljoen euro. De positieve cijfers van het eerste kwartaal blijken zich dus duidelijk verder te zetten in het tweede.”

Nieuwe dynamiek
“Dit alles contrasteert met de situatie van de afgelopen jaren in de residentiële vastgoedmarkt in het noorden van het land. We komen uit een periode waarbij er een langdurige prijsdaling was en een duidelijk vertraagde markt. De extreem lage rente gecombineerd met een prijsniveau dat duidelijk opnieuw als ‘koopwaardig’ wordt beschouwd, zorgt voor een boost en vernieuwde dynamiek.”

Hillewaere beschikt over kantoren in Oud-Turnhout, Hoogstraten, Malle, Brasschaat, Poppel, Schilde en binnenkort ook in Mol.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer