Nieuws Kempen Hip Estates ziet daling in vastgoedtransacties in Spanje door corona

Hip Estates ziet daling in vastgoedtransacties in Spanje door corona

foto (c) Hip Estates

Hip Estates ziet daling in vastgoedtransacties in Spanje door corona

SCHILDE – Er zijn dit voorjaar minder transacties geweest om vastgoed te kopen of verkopen in Spanje. Dat stelt Hip Estates vast, het grootste Belgische immokantoor voor Spaans vastgoed. Maart 2020 laat een daling zien van 18,6% tegenover maart 2019. Ook hier weer ligt de oorzaak bij de coronacrisis.

Hip Estates uit Schilde heeft de cijfers kunnen inkijken van de Instituto Nacional de Estadistica (INE) in Spanje. Daaruit blijkt dat er in maart 2020 34.806 transacties plaatsvonden met betrekking tot de aankoop en verkoop van vastgoed in Spanje. En dat is een daling van 18,6% tegenover maart 2019. Het aantal transacties met betrekking tot nieuwbouwpanden daalde zelfs met 20% tegenover dezelfde periode een jaar eerder. In maart 2019 waren er in totaal 7.996 transacties, terwijl er in maart 2020, 6.384 waren.

De daling in aantal transacties in maart 2020 is te wijten aan de coronacrisis, stelt Hip Estates in een mededeling. Op 14 maart is ook Spanje in een strikte lockdown gegaan. Dat heeft uiteraard zijn impact gehad op verscheidene sectoren, waaronder de vastgoedsector. De activiteiten van de immokantoren in Spanje zijn tijdens deze periode volledig stilgelegd, waardoor minder mensen een nieuwbouwwoning gekocht of verkocht hebben.

Stabiel

Leen Vermeulen, foto: Hip Estates

“De impact van het COVID-19 virus en de strikte lockdown, zijn natuurlijk niet alleen voelbaar binnen de vastgoedsector, maar beïnvloeden de volledige Spaanse economie”, weet Leen Vermeulen, CEO bij Hip Estates. “Tot nu toe merken we hier niet veel van bij Hip Estates, want onze verkoop is tijdens deze periode stabiel gebleven. Het was natuurlijk twee maanden lang niet mogelijk om live afspraken te maken, of plaatsbezoeken te organiseren. Toch hebben we wel de indruk dat meer mensen werk willen maken van hun droom, omdat ze nu meer tijd hebben en ook meer dan ooit tevoren beseffen dat het leven kort kan zijn.”

Vastgoedkantoor Hip Estates in Schilde telt in totaal 12 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer