Nieuws Kempen Historalia neemt kerstalbum op ten bate van UZA Foundation

Historalia neemt kerstalbum op ten bate van UZA Foundation

(c) Historalia

Historalia neemt kerstalbum op ten bate van UZA Foundation

WESTERLO – Historalia, onder meer bekend van de musicalspektakels in een historische setting, steunt met zijn jaarlijkse Kerstmagie dit jaar een goed doel. Daarvoor lanceert het ‘De Twinkelings zingen Kerstmagie’. Zes meisjes nemen een album op met 10 bekende kerstliedjes. De opbrengst gaat integraal naar de UZA Foundation, die onder meer onderzoek doet naar een vaccin tegen kinderkanker.

Voor het 6de jaar op rij organiseert Historalia -in principe- Kerstmagie. Dat zijn betoverende wandelingen in historische kastelen tijdens de kerstperiode. Naast de voorstellingen en een bijhorend kinderboek dat elke editie wordt uitgegeven, introduceert Kerstmagie dit jaar ‘De Twinkelings zingen Kerstmagie’. Een muziekgroep van zes kinderen tussen 8 en 15 jaar zal een album  opnemen met 10 bekende kerstliedjes. De winst gaat naar de UZA Foundation. Op die manier willen de initiatiefnemers het onderzoek naar kinderkanker steunen. Het Twinkelings-album zal dit najaar te koop zijn in de zes Kerstmagie-kastelen.

Historalia producent Simon de Merode is ook bestuurslid van de UZA Foundation. “De moeilijke maanden waarin we leven benadrukken het belang van toegepast onderzoek in de gezondheidssector”, zegt de Merode. “Met het Twinkelings-project probeer ik de tijd die ik besteed aan mijn rol als bestuurslid van de UZA Foundation te verbinden aan mijn functie als producent van live entertainmentshows, vooral die voor kinderen. Dit concept leek mij de uitgelezen kans om cultuur medisch onderzoek vooruit te laten helpen.”

De UZA Foundation ondersteunt het grensverleggend onderzoek binnen het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. “Wij willen onze patiënten op de beste en meest innovatieve manier behandelen en bijstaan” vertelt Tamar van den Broek van de UZA Foundation. “De winst van Historalia gaat volledig naar het Koningin Mathilde Moeder- en Kindcentrum in het UZA. Dit kinderziekenhuis viert dit jaar haar 5de verjaardag!”

“Het feit dat kinderen, kinderen helpen is een fantastisch concept! We zijn dan ook enorm dankbaar voor deze samenwerking. De winst van de actie wordt specifiek ingezet voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van een nieuwe behandeling voor agressieve hersenkanker bij kinderen. We staan hiermee al ver: eind dit jaar zullen in een klinische studie de eerste patiëntjes behandeld worden. Maar een klinische studie duurt jaren, dus steun blijft belangrijk” vult collega Ann Verbeeck van UZA Foundation aan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.