Nieuws Kempen Hoe kies ik de juiste boekhouder?

Hoe kies ik de juiste boekhouder?

Hoe kies ik de juiste boekhouder?

Als ondernemer ben je wettelijk verplicht om een boekhouding bij te houden en zo de financiële situatie van je bedrijf op de voet te volgen. In de meeste gevallen wordt dit uitbesteed aan een boekhouder of accountant. Maar hoe kies je de juiste partner? Ac|s Accountants en belastingconsulenten helpt je op weg met deze tips.

Ondernemers kiezen hun boekhouder vaak via mond-aan-mondreclame. Op zich niet verkeerd, want je verkrijgt meteen relevante informatie over zijn of haar werkwijze. Toch zorgt het na verloop van tijd ook voor uitdagingen: de afstand is te groot, het contact is beperkt tot de secretaresse die onvoldoende op de hoogte is van je dossier of je krijgt telkens een verschillende contactpersoon. Verder beschikt niet elke boekhouder over een digitaal platform, wat toch handig is om eender waar en wanneer een overzicht te hebben van je financiële situatie.

6 troeven

Een goede boekhouder herken je dan ook aan volgende eigenschappen:

  1. Expertise

Kies voor een boekhouder met expertise in jouw branche. Kennis van jouw sector of ervaring met jouw toekomstplannen betekenen een grote meerwaarde.

  1. Betrouwbaar

Een boekhouder is de vertrouwenspersoon van een ondernemer. Hij of zij ontzorgt door te luisteren naar jouw wensen en tijdig te anticiperen op de snel veranderende wetgeving.

  1. Adviserend

Een boekhouder is ook een adviseur. Niet elke onderneming kan over dezelfde kam worden geschoren, ga dus voor iemand die advies op maat aanbiedt. Iemand die dat het liefst van al ook proactief doet door je op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in de fiscale en financiële wereld.

  1. Communicatief

Kies voor iemand die transparant communiceert, in mensentaal, waardoor ook complexe materies duidelijk worden. Zo blijf je op de hoogte van je financiële situatie.

  1. Persoonlijke begeleiding

Een vaste contactpersoon is een absolute meerwaarde. Hij of zij kent je dossier van binnen en van buiten en heeft meteen een antwoord op jouw vragen klaar.

  1. Bereikbaar

Een dringende vraag? Een goede boekhouder maakt tijd voor je vrij. Is hij of zij bovendien vlakbij gevestigd, dan kan je efficiënt een persoonlijke afspraak inplannen.

Op maat

Hoeveel gaat zo’n boekhouder kosten? Dat hangt af van diverse factoren, zoals de grootte van je bedrijf, het aantal gewenste contactmomenten, welke diensten worden uitgevoerd, … Een correcte boekhouder zorgt echter voor een prijs op maat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.