Nieuws Kempen Hoe uw bedrijf voorbereiden op de grote nationale staking?

Hoe uw bedrijf voorbereiden op de grote nationale staking?

Hoe uw bedrijf voorbereiden op de grote nationale staking?

De sociale onrust na het nieuwe regeerakkoord is groot. De voorbije weken regende het dan ook stakingsaanzeggingen en onaangekondigde ‘wilde’ acties. De provinciale stakingsdag op 24 november hebben we al achter de rug. Wanneer u uw onderneming op de grote nationale staking van maandag 15 december wil voorbereiden, kan u op eenvoudige aanvraag de Vokawijzer ‘Omgaan met stakingen’ bekomen.

In deze zeer overzichtelijke en beknopte publicatie vindt u info over wat een staking is, het stakingsrecht en crisismanagement, hoe een verzoeningsprocedure loopt, alternatieven voor werkwilligen, welke info u moet verzamelen wanneer u een verzoekschrift wil indienen, afspraken met de vakbonden, staking en loon, wat met uitzendkrachten, lock-out en nazorg. U vindt hierin tevens een handige communicatiechecklist én een checklist ingeval van (dreigende) bezetting van een industrieterrein.

Om de brochure ‘Omgaan met Stakingen’ te ontvangen volstaat een mailtje naar evi.heylen@voka.be.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer