Nieuws Kempen Hoe zou het zijn met café Boulevard?

Hoe zou het zijn met café Boulevard?

Hoe zou het zijn met café Boulevard?

MOL – Er start een openbaar onderzoek naar de nieuwe plannen voor Hotel Boulevard in de Corbiestraat. Het gemeentebestuur weigerde de eerste plannen in oktober 2019, en de eigenaar werkte een nieuw voorstel uit. Hierin blijft het historische pand quasi integraal behouden dankzij een grondige renovatie. Het hotel op de site komt in een losstaand gebouw.

Het voormalige Boulevard Café staat al vele jaren leeg en raakte flink in verval. Het plan van 2019 werd afgekeurd om diverse redenen, maar het gemeentebestuur zag de komst van een nieuw hotel wel zitten, in de nabijheid van het station, de horeca en de winkels.

De eigenaar ging na de weigering opnieuw aan het werk en diende pas een nieuw dossier in. Hierin  blijft het historisch waardevolle pand zo goed als integraal behouden.Het krijgt een uitbouw op het gelijkvloers, met daarin ruimte voor een restaurant en lounge.

In een losstaande nieuwbouw op de site zou een hotel met 25 kamers komen, en 12 studio’s. Er komen ook 23 parkeerplaatsen, waarvan 21 ondergronds en 2 bovengronds voor ‘kiss & ride’. De bestaande bomen achteraan het perceel worden zoveel mogelijk behouden.

Tijdens het nieuwe openbaar onderzoek kunnen geïnteresseerden het volledige dossier eenvoudig online raadplegen via www.omgevingsloket.be of na afspraak op de dienst ruimtelijke ordening van Mol.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Beerse, Mol
Beerse

Badweelde vult blinde vlek in

Badweelde uit Beerse opende een nieuwe vestiging in Mol. De Kempische zwembad- en outdoorspecialist vult hiermee een regio in waar… Lees meer