Nieuws Kempen Hoebeschot biedt drie dagen gratis inpiratie voor uw tuin

Hoebeschot biedt drie dagen gratis inpiratie voor uw tuin

Hoebeschot biedt drie dagen gratis inpiratie voor uw tuin

LICHTAART – In augustus zet Hoebenschot Plant en Tuin zijn tuin en ambachtelijke fruitboomkwekerij op verschillende dagen open voor het grote publiek. Met dit initiatief speelt het tuinaannemersbedrijf in op de tendens dat mensen deze zomer meer tijd in eigen tuin doorbrengen.

“Heel wat mensen hebben tijdens de lockdown opnieuw het genieten in eigen hof ontdekt”, vertelt bestuurder en tuinarchitect Geert Laenen van Hoebenschot Plant en Tuin. “Met onze ‘Open Tuin’ geven we hiervoor inspiratie en ondersteuning. Iedereen die tuinideeën wil opdoen, is welkom.”

1 augustus

Op zaterdag 1 augustus van 13 tot 18 u. leidt Geert bezoekers rond in de grote, biodiverse en ecologische tuin van Hoebenschot Plant en Tuin aan Lisseweg 18 in Lichtaart. De rondleidingen worden georganiseerd in kleine groepjes. Deelnemen kan gratis en zonder afspraak.

En op afspraak op 9 en 23 augustus

Om meer mensen de kans te geven om deel te nemen, breidt Hoebenschot Plant en Tuin het gratis Open Tuin-initiatief uit naar andere dagen: zondag 9 en 23 augustus. Op die dagen moet het wel op afspraak. Kandidaten kunnen makkelijk reserveren via de website www.hoebenschot.be.

Tuin van de toekomst

Dit event grijpt Hoebenschot Plant en Tuin ook aan om mensen tijdens de rondleiding te informeren over hoe hun tuin klaar te stomen voor de toekomst. “Warme lente- en zomerdagen zijn fijn, maar ze zorgen ook voor droogte. Tegelijk maakt het lage grondwaterpeil dat we spaarzaam moeten omspringen met water. Deze combinatie dwingt ons om onze kijk op tuinieren bij te stellen. Zo wapenen we ons tegen schade en waterverspilling. En kunnen we ook in de toekomst genieten van een heerlijke tuin”, klinkt Geert vastberaden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Kempen

COLUMN: Alles tech!

Elke vrijdag geeft redacteur Dorien haar zinnige, onzinnige of eigenzinnige kijk op de voorbije week. Wat deze week begon met… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.