Nieuws Kempen Honderd banen weg bij Daf Trucks Oevel

Honderd banen weg bij Daf Trucks Oevel

Honderd banen weg bij Daf Trucks Oevel

dafDoordat de productie van trucks in het Nederlandse Eindhoven en het Britse Leyland wordt verminderd, verdwijnen ook bij DAF Trucks in Oevel-Westerlo circa 100 van de 2.000 jobs. Dat meldt de directie. In Westerlo worden assen en cabines gemaakt.

Het gaat om contracten van bepaalde duur die na 5 januari 2015 niet worden verlengd. “Belangrijkste redenen zijn het uitblijven van een duidelijk economisch herstel in Europa en de drastische daling van de vraag naar West-Europese trucks in Rusland”, zegt de directie.

Volgens de truckproducent liggen de transportactiviteiten in Europa op een goed niveau, maar blijven vervoerders terughoudend in het vernieuwen van hun vloten door onzekerheid over economische ontwikkelingen. “Daarnaast is de vraag naar West-Europese trucks in Rusland sterk verminderd”, vult president-directeur Harrie Schippers aan. “De roebel is daar in korte tijd ruim 40 procent minder waard geworden, waardoor bijvoorbeeld West-Europese trucks voor Russische klanten meer dan 40 procent duurder werden.”

Met ingang van 5 januari 2015 zal DAF om die redenen het productievolume terugbrengen van 164 naar 140 trucks per dag, waarvan 122 in Eindhoven en 18 bij Leyland Trucks.

Dat betekent voor DAF Trucks in Oevel dat er ook minder assen en cabines geproduceerd moeten worden, waardoor ook hier circa 100 van de 2.000 arbeidsplaatsen sneuvelen. “Uiteraard maken we in België ook gebruik van het stelsel van werkloosheid om economische redenen”, zegt Schippers nog in het persbericht. (Bron: Belga)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer