Nieuws Kempen Hoorcentrum Aerts helpt om mensen met een mondmasker beter te verstaan

Hoorcentrum Aerts helpt om mensen met een mondmasker beter te verstaan

Hoorcentrum Aerts helpt om mensen met een mondmasker beter te verstaan

Het Kempense Hoorcentrum Aerts heeft een manier ontwikkeld waardoor mensen die een hoorapparaat gebruiken toch voldoende kunnen verstaan van iemand die een mondmasker draagt. Hoorcentrum Aerts ontwikkelde daarvoor een eigen pakket van instellingen dat op de bestaande hoortoestellen kan worden geïnstalleerd.

Nu het dragen van mondmaskers voorlopig standaard tot het openbare leven behoort, is het voor slechthorenden vaak lastig om iemand te verstaan van achter zo’n mondmaskers. De lipbewegingen zijn niet meer te zien en het masker filtert een deel van het geluid.

“Wij zijn gaan kijken: wat is nu precies dat verschil in geluid en hoe kunnen we dat compenseren”, vertelt Lore Heylen, kwaliteitsmanager bij Hoorcentrum Aerts. “Zo hebben we een component voor het hoortoestel uitgewerkt die het effect van zo’n mondmasker weg filtert.”

Geen nieuw toestel

De mondmasker modus kan op de bestaande hoortoestellen worden geïnstalleerd. Je hoeft er dus geen nieuw toestel voor te kopen. De enige voorwaarde voor het schakelen naar de MondMaskerModus is dat het toestel te bedienen is met een programmaknop, smartphone app of afstandsbediening.

“Wij vragen nu standaard aan onze klanten of ze graag die modus op hun hoortoestel willen. Voor wie een servicecontract bij ons heeft lopen, is dat helemaal gratis. Wie geen klant is, betaalt een kleine servicekost voor het programmeren van de MondMaskerModus op zijn of haar hoortoestellen. Ik heb gisteren nog online voor een klant de aanpassingen gedaan en ze liet me meteen weten dat het een pak beter ging om iemand met een mondmasker te verstaan.”

Hoorcentrum Aerts is gestart vanuit Herentals en heeft ondertussen bijna 30 vestigingen in 25 gemeenten. De helft daarvan zijn in de Kempen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.