Nieuws Kempen Hooyberghs genomineerd voor prestigieuze award

Hooyberghs genomineerd voor prestigieuze award

Hooyberghs genomineerd voor prestigieuze award

Hooyberghs ArendonkAlgemene Bouwonderneming Hooyberghs uit Arendonk is genomineerd voor de Belgian Building Innovation Award, een initiatief van de Confederatie Bouw en het Wetenschappelijk Technisch Centrum Bouw. De nominatie komt er voor de hybride zelfdragende CarbonCast Sandwichpanelen in architectonisch beton. Dat zijn sandwichpanelen in hoogwaardig architectonisch beton waarin traditionele wapening gecombineerd wordt met carbonwapening. De panelen zijn constructief zeer sterk door de combinatie van de wapening, waardoor de wanden ook dragers worden.

Het vernieuwende product speelt in op de toenemende tijdsdruk binnen de bouwsector. Door het gebruik van carbon kan er meer vervoerd worden omdat de betonelementen lichter en slanker zijn voor eenzelfde sterkte en ook de montage verloopt hierdoor veel sneller. Daarnaast biedt het nog talloze andere voordelen. Zo is C-grid© bijvoorbeeld zes keer sterker dan staal, niet corrosief en thermisch inert, wat allemaal weer voordelen biedt binnen het bouwproces.

Apart bedrijf
Binnen de B&R-groep is dochterfirma Verheyen Betonproducten in 2010 begonnen met het bestuderen en uitwerken van deze bestaande techniek die overgewaaid is vanuit de VS. Bouwbedrijf Hooyberghs was de eerste om deze werkwijze te integreren in concrete projecten en om zich deze know-how eigen te maken. Carbonwapening was in Vlaanderen voorheen enkel gekend in renovatieprojecten. B&R Bouwgroep heeft, na de gunstige evaluatie van de eerste projecten, besloten om in 2014 dochterbedrijf B&R Building Materials op te richten. Deze firma importeert C-Grid©, het basisproduct achter de techniek, en stelt het ter beschikking voor Europa en het Midden-Oosten.

Naast Hooyberghs zijn nog twee andere bedrijven genomineerd. De bekendmaking vindt plaats op 4 maart ter gelegenheid van Batibouw.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer