Nieuws Kempen Hop Up stelt speeltuigen ter beschikking voor noodopvang

Hop Up stelt speeltuigen ter beschikking voor noodopvang

Hop Up stelt speeltuigen ter beschikking voor noodopvang

TURNHOUT – Hop Up, de Turnhoutse start-up die creatieve speeltoestellen aanbiedt, springt bij in de coronacrisis. Het bedrijf stelt enkele sets met speeltoestellen ter beschikking van scholen die nu kinderen opvangen.

Hoppers zijn speeltoestellen die Hop Up in Turnhout ontwikkelde en die op heel veel manieren zijn in te zetten, waardoor ze de creativiteit van kinderen stimuleren. Die kunnen ermee bouwen, op klimmen, zich in verstoppen en ga zo maar door. Sinds de hoppers in 2018 zijn gelanceerd, heeft Hop Up altijd enkele zogenaamde playgrounds ter beschikking om demonstraties te geven. Dat zijn sets met hoppers en tussenstukken waarmee kinderen aan de slag kunnen. Die playgrounds stelt Hop Up nu ter beschikking van Turnhoutse scholen. “Zelf demonstraties geven, gaat nu toch niet. Daarmee stonden 2 Hop Up playgrounds werkloos op stal, terwijl ze net ontwikkeld zijn om kinderen betere speelkansen te bieden tijdens hun opvang op school,” getuigt Eva Maréchal, ontwikkelaar van Hop Up. “Tegelijk kwamen er vragen vanuit Basisschool De Smiskens en Freinetschool De Regenboog in Turnhout. Die hebben we dus voortgeholpen Daarmee is wat we kunnen uitlenen, nu op. We zijn nog wel op zoek naar een oplossing voor Giblo, een school voor bijzonder onderwijs in Beerse, omdat we het belangrijk vinden dat zeker een kwetsbare groep zich tijdens de huidige noodopvang kan uitleven en wordt uitgedaagd. Juist nu de lessen zijn opgeschort is er alle ruimte om zelfontdekkend te spelen, te onderzoeken en te creëren met de materialen van Hop Up. Bouwen we een teletijdmachine of een onderzeeër? Dat soort vragen duikt op met onze Hoppers.”

Hop Up is een Turnhoutse start-up die groeide uit Blenders vzw. De Hop Up Playgrounds zijn bedoeld voor kinderen van 2 tot 12 jaar en zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met kinderen en professionals uit kinderopvang, onderwijs, cultuur en vrije tijd. Zij kwamen, onder initiatief van Blenders vzw, bijeen om ideeën en inspiratie uit te wisselen.

www.hopup.be  www.blenders.be

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer