Nieuws Kempen Horeca-icoon Café De Max zoekt overnemer

Horeca-icoon Café De Max zoekt overnemer

Horeca-icoon Café De Max zoekt overnemer

HERENTALS – Een legendarische plek in het Herentalse uitgaansleven, Café De Max, zoekt een nieuwe uitbater. Voor broers Luc en Geert Schoors, die 31 jaar geleden in de zaak stapten, is het mooi geweest. Zij willen ruimte maken voor andere dingen in hun leven.

Voor Luc en Geert Schoors begint het verhaal op 2 juni 1989. Dan nemen zij de bruine kroeg Café Max over in de overtuiging dat een café houden niet hard werken betekent. Dat blijkt uiteraard toch anders te zijn. Nu, na ruim 30 jaar zwoegen, vooral tot in de late uurtjes, hebben ze besloten dat het genoeg is geweest.

“We speelden al langer met dit idee”, vertelt Luc. “Ik word dit jaar 60. Ik wil nog een stukje een ander leven.  En onze kinderen, die in het café vroeger wel vaak hebben meegeholpen als jobstudent, hebben ondertussen hun eigen ambities, ver weg van het caféleven. Corona is dus zeker niet de aanleiding. Het heeft het proces nog wel wat versneld.”

Metamorfose

In de loop der jaren kende café De Max heel wat gedaanteveranderingen en uitbreidingen. De broers Luc en Geert voerden veel van die verbouwingswerken zelf uit. Waar het begon als een donker café waar vooral ‘de alternatieve jeugd’ van Herentals vertoefde, is de zaak mee opgegroeid met z’n cliënteel tot een volwassen zaak met een gezellig terras. Een paar jaar geleden werd de ruimte nog uitgebreid met de aankoop van Café De Tower ernaast, nog zo’n fenomeen uit het Herentalse nachtleven.

Toekomst als café of als vastgoedproject?

Ondertussen hebben al een 8-tal kandidaat-overnemers zich gemeld. Met hen gaan de huidige zaakvoerders de komende weken rond de (café)tafel zitten. “Het zou tof zijn als de spirit van het café behouden blijft, zodat onze klanten er zich thuis in kunnen blijven voelen”, hoopt Geert Schoors. “Maar daarover beslist de nieuwe eigenaar natuurlijk. Liefst neemt iemand uit de regio onze zaak over, misschien wel een klant?”

Als er echt geen geschikte overnemer wordt gevonden, dan is de kans groot dat een projectontwikkelaar het potentieel van dit pand zal benutten. Door de grootte van het perceel, dat ook uitgeeft op het binnengebied van Herentals, dat in volle (her)ontwikkeling is, biedt het veel potentieel als vastgoedproject.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Luc Schoors via +32473230224.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.