Nieuws Kempen Horeca in begijnhof Herentals? Zou kunnen.

Horeca in begijnhof Herentals? Zou kunnen.

Horeca in begijnhof Herentals? Zou kunnen.

HERENTALS – De stad Herentals geeft het vroegere dienstencentrum ’t Convent in erfpacht. Dat is gelegen in het begijnhof. De erfpachthouder mag zelfs een horecazaak uitbaten in het gebouw, weliswaar binnen voorwaarden. In november wordt het erfpacht geveild.

De stad Herentals geeft opnieuw een woning van het Begijnhof in erfpacht. Het gaat om de woning met huisnummer 17, waar vroeger dienstencentrum ’t Convent gevestigd was. Het pand heeft een tuin die uitgeeft op het begijnhofpark en het mag, naast bewoning, ook voor andere functies gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er een horecazaak in te richten of een kleine winkel, een tentoonstellingsruimte, een kunstatelier, of een fotostudio. De voorwaarde is dat de functie geen hinder voor de omgeving en ook geen extra autoverkeer met zich meebrengt.

Wie het pand in erfpacht krijgt, moet er rekening mee houden dat het nog moet worden gerenoveerd, met eigen middelen en volgens de voorschriften van Onroerend Erfgoed. Zo moet de witte gevel van het gebouw bewaard blijven

Het erfpacht wordt tijdens een openbare zitting toegewezen aan de hoogste bieder. De zitting vindt plaats op maandag 16 november om 18 uur in de raadzaal van het administratief centrum (Augustijnenlaan 30). De hoogste bieder mag het huis voor vijftig jaar gebruiken.

Het stadsbestuur van Herentals zal binnenkort het oude begijnhof ook weer wat meer opknappen. Onder meer de oude kasseistraten worden opnieuw recht gelegd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.