Nieuws Kempen Horsten International brengt Belgische voeding aan de man in China

Horsten International brengt Belgische voeding aan de man in China

Horsten International brengt Belgische voeding aan de man in China

TURNHOUT – Het China consulting bedrijf Horsten International heeft een overeenkomst ondertekend met Tmall Global, een platvorm van de Alibaba Group, om Belgische voedings- en drankmerken te verkopen aan de Chinese consument. Dat zal gebeuren via een Belgium Flagship Store. Horsten zal zo online Belgische specialiteiten verkopen in China.

 Deze overeenkomst is een concreet resultaat van de Belgische economische missie naar China onder leiding van Prinses Astrid en in aanwezigheid van een aantal Belgische hoogwaardigheidsbekleders en meer dan 600 ondernemers. Horsten International gaat daarin een overeenkomst aan met Tmall Global van de Alibaba Group voor het openen van de enige Belgium flagship Store. Die zal zich bezighouden met de verkoop van de Belgische voedings- en drankmerken direct naar de Chinese consument.

Rechtstreeks

Deze flagship store zal worden beheerd door Horsten International in nauwe samenwerking met Arctic Solutions, een Nederlandse dienstverlener gevestigd in Shanghai, en biedt de Belgische merken een unieke kans om de Chinese markt te betreden zonder juridische entiteit of distributeur in China en rechtstreeks te verkopen aan de Chinese consument.

Dat zal gebeuren via cross-border e-commerce (CBEC), een proces waarbij de Chinese consument rechtstreeks producten koopt van buitenlandse leveranciers via het internet, zonder dat daarbij een tussenpersoon of eigen entiteit in China nodig is. Dit is verschilt van de traditionele e-commerce kanalen in China, waarbij het wel vereist is om een eigen juridische entiteit in China of een Chinese importeur of distributeur te hebben.

C(hocolat) in China

Met dit project wil Horsten ervoor zorgen dat de jaarlijks 654 miljoen actieve consumenten op Alibaba toegang krijgen tot hoogwaardige levensmiddelen en dranken uit België. De nieuwe samenwerking illustreert het groeipotentieel van de voedings- en drankmerken in China en in het bijzonder van hoogwaardige producten uit België, zoals chocolade, bier, koekjes, bakkerijproducten, snoep en andere voedingsmiddelen en dranken.

Horsten International is een China consulting bedrijf, opgericht in 1996 door wijlen Joos Horsten, de man achter de succesvolle joint venture van Janssen Pharmaceutica in China. Het bedrijf heeft 13 werknemers in kantoren in België en China.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer