Nieuws Kempen Hotel Corsendonk Turnova opent op 19 augustus

Hotel Corsendonk Turnova opent op 19 augustus

Hotel Corsendonk Turnova opent op 19 augustus

Vanaf 19 augustus heeft Turnhout een 4-sterrenhotel op de Grote Markt. Die dag opent Corsendonk Turnova, dat deel uitmaakt van de Corsendonk-hotelgroep. Het hotel zal 97 kamers tellen.

Het nieuws staat te lezen in het nieuwe Turnova Magazine. “We zijn volop bezig met schilderwerken en de installatie van de verlichtingsarmaturen”, zegt operations manager Jan-Felix Nédée in het blad. “In juli starten we met een grondige poetsbeurt en plaatsen we al het losse meubilair. Denk aan bedden, stoelen, nachtkastjes, enz.”

Enkel ontbijten
Het hotel wordt ondergebracht in het voormalige postgebouw en in een nieuwbouw ernaast. De 97 kamers, waaronder 3 suites en 4 kamers voor rolstoelgebruikers, zijn verdeeld over 3 verdiepingen. Het gebouw telt ook een ontbijtruimte met zicht over de markt. De eigenaars richten zich zowel naar zakentoeristen als fietsers. Voor deze laatste is er een ondergrondse fietsenstalling met 2 fietsliften.

Bewust is er geen restaurant omdat er volgens de uitbaters voldoende aanbod is in de buurt. “Het hotel bezorgt zo extra klanten aan de bestaande restaurants en cafés in de buurt. We vonden het belangrijk om complementair te zijn. Op die manier kunnen we mekaar versterken”, aldus nog Jan-Felix Nédée.

Op dezelfde Turnova-site opent op 1 juli de ondergrondse parking met 400 parkeerplaatsen, 230 fietsenstallingen en een Fietspunt waar je terechtkunt voor kleine herstellingen en fietsverhuur. In september opent de eerste winkel in het nieuwe stadsdeel, namelijk een Albert Heijn die wordt uitgebaat door de groep Peeters-Govers. In 2020 komt er ook een vestiging van Kentucky Fried Chicken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.