Nieuws Kempen Hotel Roosendaelhof treedt uit The Lodge-group

Hotel Roosendaelhof treedt uit The Lodge-group

Hotel Roosendaelhof treedt uit The Lodge-group

Foto: Joren De Weerdt

Foto: Joren De Weerdt

Hotel Roosendaelhof in Geel maakt niet langer deel uit van The Lodge-group, die verder tien hotels en elf brasserieën groepeert in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant. “We namen de 50% aandelen die in handen waren van The Lodge-group over zodat we nu zelf voor 100% eigenaar zijn”, vertelt zaakvoerster Kathleen Goovaerts.

Hotel Roosendaelhof is ondergebracht in een historisch pand in het centrum van Geel en wordt veel gefrequenteerd door een zakenpubliek. “The Lodge-group wou dat we een basishotel zouden zijn waar ’s morgens een ontbijt wordt geserveerd. En daarmee hield het op. Wij wilden meer groeien”, motiveert Kathleen Goovaerts de uitstap.

Enkel streekproducten
De eigenaars besteden veel aandacht aan een ecologische bedrijfsvoering en waren in 2011 het eerste Kempense hotel dat het label Groene Sleutel ontving als duurzame toeristische onderneming. Nu willen ze vooral inzetten op lokale producten. “We openen vanaf 1 juli een lunchbar met alleen maar streekproducten: platte kaas van De Wolfskamer, varkensvlees van De Wolkenhoeve, brood van Bakkerij Steurs, fruitsap van Appelen Roes”, somt Goovaerts op, die het hotel runt met Eric Van Genechten. “Die lunchbar is er niet alleen voor onze hotelgasten, maar we nodigen alle Gelenaars uit om met ons te komen kennismaken. Waarom we kiezen voor streekproducten? We hebben zoveel mooie producten in de Kempen. We moeten meer appreciëren wat we zelf hebben.”

Naast de lunchbar wil Hotel Roosendaelhof zich meer richten op feesten en huwelijken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer