Nieuws Kempen Houtbouw En Zo: “En toen ging het mis”

Houtbouw En Zo: “En toen ging het mis”

Houtbouw En Zo: “En toen ging het mis”

houbouw en zoHet ondernemerschap loopt niet altijd over rozen. De bedrijfsleiders van Houtbouw En Zo uit Koningshooikt zijn via een blog op hun website bijzonder openhartig over de problemen die ze onderweg tegenkwamen. Tot ze zelfs op het randje van het faillissement belandden. Enkele citaten.

“Een paar jaar geleden hadden we pech. We begaven ons net op de nieuwbouwmarkt, onze eerste woningen in houtskeletbouw werden in de agenda geschreven. De eerste nieuwbouwwoning liep perfect, alles ging vlot. Met een goed gevoel begonnen we aan de tweede nieuwbouwwoning. Hier is het echter misgelopen. Om een lang verhaal kort te maken: we hebben, voor een klein, opstartend bedrijf, veel geld verloren. Het was kantje boordje. Hoofd boven water houden, falen was geen optie. We hadden immers een verantwoordelijkheid tegenover personeel, klanten en leveranciers. Maar er was een put geslagen en hoe gingen we die terug vullen? Door nog harder te werken! Want met hard werken kom je er wel… Helaas was de put geslagen bij de RSZ. Inderdaad de overheid. Daar wil je echt geen schulden hebben, ze zijn meedogenloos, want met de interesten waarmee zij werken ontstaat er een sneeuwbal die je langzaam maar zeker inhaalt.”

”We waren één ding uit het oog verloren. We zijn mensen, met een lichaam. En dat lichaam kan veel aan, maar niet oneindig. Als de wil om er iets van te maken groter is dan wat het lichaam aankan, dan keert dat zich vroeg of laat tegen jou. Maar nog steeds was falen geen optie.”

De kentering
“Uiteindelijk was de sneeuwbal zo groot geworden dat hij ons dreigde te verpletteren. How. Stop… Met alleen hard werken kom je er niet. Je moet een strategie hebben, een plan, zien dat de cijfers juist zitten, dat klanten betalen en tevreden zijn. Vooruit denken op langere termijn en niet blindelings gewoon en alleen maar hard werken. Je omringen door bekwame mensen en raad vragen. Je overtuigingen, idealen en energie in je bedrijf steken en niet alleen maar hard werken.”

”Uiteindelijk heeft het ons veel moeite gekost om die sneeuwbal te laten ontdooien. Geloof me, heel veel moeite. Maar als we elke andere zelfstandige met hetzelfde probleem een hart onder de riem mogen steken; het kan wel, geef niet op!”

Anderen steunen
“Waarom dit verhaal openbaar maken? Om aan te tonen dat we ook maar mensen zijn. Dat iedereen fouten maakt en daaruit moet leren. Om andere zelfstandigen die dit meemaken te steunen en een hart onder de riem te steken. Om beginnende zelfstandigen te helpen om niet dezelfde fouten te maken. Om eens een ander licht te laten schijnen op de zelfstandige, die risico’s neemt en niet zwemt in het geld, die tijden zijn helaas voorbij.”

“In ons bedrijf kwam een aantal bekwame mensen bij, we kregen raad en bijstand van kenners en wijze mensen en kropen stilaan uit het dal. Momenteel worden de laatste praktische zaken geregeld en staat er binnenkort weer een groene vlag achter ons bedrijf i.p.v. een rode. Een bedrijf waar we fier op zijn, waar we hard aan en in werken. Maar waar we ook veel plezier aan hebben.”

Lees hier het volledige verhaal. Houtbouw En Zo heeft sinds kort een kijkwoning in Geel-Bel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer