Nieuws Kempen Huisbrouwerij De Vliet wint opnieuw goud met een nieuw bier

Huisbrouwerij De Vliet wint opnieuw goud met een nieuw bier

Huisbrouwerij De Vliet wint opnieuw goud met een nieuw bier

GEEL – Tijdens de afgelopen World Beer Awards in Londen heeft Huisbrouwerij De Vliet voor het 2de jaar op rij een gouden medaille in de wacht gesleept. Na het goud voor hun Vliet Tripel vorig jaar, winnen ze dit jaar goud met hun nieuwste bier Vliet Dubbel. Hierbij laat de kleine brouwerij enkele grote merken zoals St-Bernardus en Delirium achter zich.

De Vliet dubbel, is een ongefilterd streekbier naar een recept van huisbrouwerij De Vliet uit Geel.  Een origineel donker bier van hoge gisting, gebrouwen met verschillende moutsoorten, en met toevoeging van kandijsuiker. Zachte hopsoorten zorgen voor de volmondigheid en het evenwichtig karakter. Door de hergisting op fles heeft het bier een tintelende afdronk en een lange bewaartijd. Dat bier is dit jaar bekroond tijdens De World Beer Awards, een jaarlijkse internationale bierwedstrijd  waarbij prijzen worden uitgedeeld aan de beste bieren wereldwijd,  in verschillende bierstijlen.

‘Vorig jaar waren we al aangenaam verrast dat we als kleine brouwerij enkele grote merken achter ons konden laten”, reageert brouwer Jul Molenberghs. “Voor dit jaar had Pieter; mijn kleinzoon en onze zaakvoerder, ons nieuwste bier ingeschreven. Dat we hiermee ook meteen goud kunnen behalen had ik zelf nooit kunnen denken.”

En ook Pieter Molenberghs reageert uiteraard tevreden: “Sinds we vorig jaar in oktober onze Vliet Dubbel lanceerden kregen we enkel positieve feedback van onze klanten. Dit bracht me op het idee om onze Vliet Dubbel in te schrijven op deze internationale bierwedstrijd. Dat we konden winnen met een bier dat nog maar 1 jaar op de markt is, is het bewijs dat de recepten van mijn grootvader door de jaren heen tot in de puntjes zijn verfijnd.”

De Vliet Dubbel is verkrijgbaar bij alle drankenhandels in Geel en omgeving en op bestelling in heel Vlaanderen bij. o.a. Prik & Tik – Drinxit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.