ICEFACTORY EUROPE OPENT NIEUWE VESTIGING IN BEERSE Icefactory Europe verhuisde de productie van Ranst naar de nieuwe vestiging in Beerse. Foto: Icefactory Europe

Icefactory Europe wil op de nieuwe site in Beerse de grootste ijsproducent van Europa worden

Icefactory Europe is definitief verhuisd naar een nieuwe vestiging. Voortaan produceert het hypermoderne ijsblokjes waar vroeger de lekkere ijsjes van IJsboerke werden gemaakt, namelijk op de voormalige site van Glacio aan de Lilsedijk in Beerse.

Met de nieuwe vestiging is Icefactory Europe opnieuw up and running en ambitieuzer dan ooit. Vandaag is de onderneming, die voorheen in Ranst was gevestigd maar daar niet kon uitbreiden, al met voorsprong de grootste producent en verdeler in de lage landen. Nu mikt Icefactory Europe resoluut op de nummer 1-positie in Europa.

“We zijn helemaal terug”, klinkt het enthousiast in de (kille) wandelgangen van de gloednieuwe vestiging. Icefactory Europe is lang geen onbekende in de markt. Al meer dan 15 jaar leveren ze ijsblokjes en gemalen ijs aan retailers, horeca, grootverbruikers zoals event en festivals, privéfeesten en aan particulieren. Vandaag ligt de focus echter voornamelijk op retail in heel Europa.

Met de opening van de productie in Beerse begint Icefactory Europe aan een gloednieuw hoofdstuk. “Aan ervaring geen gebrek en de verhoogde capaciteit en het volledig geautomatiseerde proces, inclusief verpakkingslijnen, zetten duidelijk de toon naar de toekomst toe”, weet CEO Michael Beers. “We koesteren sowieso ambities om de grootste ijsblokkenproducent van Europa te worden. Dat doen we met ons eigen merk, maar even goed produceren we ijsblokjes en gemalen ijs voor private labels.”

Icefactory Europe produceert en levert ook gepersonaliseerde ijsblokjes. Foto: Icefactory Europe

“We gaan daarbij ook erg duurzaam te werk”, vult CFO Michael De Maeyer aan. “Dankzij zonnepanelen garanderen we hier een enorme capaciteit aan groene energie.” De nieuwe site in Beerse is 15.000 vierkante meter groot en heeft een vriesstockage van 6.000 pallets oftewel 4.032.000kg ijs. Per dag bereikt Icefactory Europe een productiecapaciteit van 120 ton, een verdubbeling in vergelijking met de productie in Ranst. In de nieuwe vestiging is het de bedoeling om de productie op termijn nog fors op te schroeven tot 240 ton en uiteindelijk zelfs 300 ton per dag.

“Onze enorme capaciteit gaat ook hand in hand met een bijzondere kwaliteit”, meldt Michael Beers nog. “Ons ijs is glashelder en verfrist zonder enige smaakverandering. En dankzij de verpakking, die volledig handsfree gebeurt, beantwoorden we aan alle internationale voedingsnormen, waardoor we voeding (s) gecertificeerd zijn. Verder blijven we inzetten op innoverende producten. Zo zijn we exclusief verdeler van square cubes, ijsballen en gepersonaliseerde barblokken. Op die manier willen we ons nog meer onderscheiden binnen onze sector”