Moontje Poppel Joeri Cooremans en Inge Willemse. © Ronny van den Ackerveken

IJssalon en lunchroom ’t Moontje viert dubbel jubileum

Voor de uitbaters van ’t Moontje in het centrum van Poppel (Ravels) is 2024 een speciaal jaar. De zaak bestaat 35 jaar en het is twintig jaar geleden dat Joeri Cooremans ze overnam van zijn ouders. Dat wordt gevierd met enkele speciale acties.

De deuren van ’t Moontje in Dorp gingen open op 1 april 1989. “In Poppel was toen nog geen koffiehuis”, vertelt Joeri Cooremans (48). “Mijn ouders hebben de stap gezet om een ijssalon te openen met ook een kleine kaart voor gerechten zoals spaghetti, croques en broodjes. De naam verwijst naar mijn moeder. Zij heet Moonen en werd samen met haar tweelingzus de Moontjes genoemd. In het begin werden acht smaken zelfgemaakt roomijs verkocht, ondertussen zijn het er 24. We gebruiken nog altijd hetzelfde recept als 35 jaar geleden. In 2004 heb ik de zaak overgenomen. De lunchkaart is in de loop der jaren uitgebreid. We proberen ons naast ijs te onderscheiden met versgebakken Brusselse wafels en pannenkoeken.”

IJstapas

Joeri’s partner Inge Willemse (37) draait ook al heel wat jaren mee in ’t Moontje. “Ik ben begonnen als jobstudent. Zo heb ik Joeri leren kennen. We hebben het concept van ’t Moontje steeds behouden. Dat neemt niet weg dat we af en toe iets nieuw proberen. Iedere maand zijn er suggesties. Op die manier maken we het interessant voor klanten die vaak langskomen.”

De ijsbox is nieuw bij ’t Moontje. — © RR

Voor de ijstapas mogen klanten vijf bollen schepijs kiezen. “Die werken we af met fruit, aardbeien, chocolade of noten. De feestformules voor op locatie die we sinds 2017 aanbieden, zijn een succes. Zowel de belegde minibroodjes als het dessertenbuffet zijn heel populair, klanten komen van ver voor de huisgemaakte desserts. Iemand uit de regio van Brugge kwam naar hier voor een bestelling via de webshop. Met de ijsbox hebben we weer iets nieuw in de aanbieding. Die is handig voor locaties waar geen diepvriezer aanwezig is”, legt Inge uit.

Gratis bol ijs

Om het dubbel jubileum te vieren, organiseren Joeri en Inge een speciale actie. Op woensdag 3 april is iedereen welkom bij ’t Moontje. “Iedere klant krijgt een gratis bol ijs in de namiddag, van 13 tot 16 uur. Er is dan keuze uit alle 24 smaken. We hebben twee ijstogen die elk plaats hebben voor twaalf soorten. In de winter verkopen we enkel de twaalf populairste smaken. Onze wens is dat we nog vele jaren succesvol kunnen voortdoen. Een lach op het gezicht toveren bij mensen met een romig ijsje of iets anders lekkers, daar doen we het voor”, besluit Inge.