DR Technieken IJssloeberke De werknemers van DR Technieken in de Kemelbeekstraat in Tielen werden maandag door IJssloeberke getrakteerd op warme wafels. — © Bart Van den Langenbergh

IJssloeberke trakteert personeel DR Technieken op wafels voor inzet bij nieuwbouw

IJsverkoper IJssloeberke uit Tielen (Kasterlee) legde maandagmiddag de werknemers van DR Technieken uit Tielen eens flink in de watten. Om hen te bedanken voor de installatie van het gloednieuwe productie-atelier kregen alle personeelsleden een warme wafel aangeboden.

De werknemers van DR Technieken aan de Kemelbeekstraat in Tielen schoven maandag met veel plezier aan bij de mobiele foodtruck van IJssloeberke, niet meteen voor een ijsje maar wel voor een verse, warme wafel. De traktatie van IJssloeberke was een extra bedanking voor de geleverde prestaties door de technici.

De ijsproducent nam eind vorig jaar op Wespedongen in Tielen een gloednieuw energiezuinig en milieuvriendelijk productie-atelier in gebruik. De firma DR Technieken voerde het project grotendeels uit bij IJssloeberke. “Ondanks 20% meer productie en dus meer energieverbruik daalt onze energiefactuur ongeveer met 30%, of met 5.000 euro per maand. Dat is nog beter dan we hadden gehoopt.”, vertelt Bart Van Bouwel van IJssloeberke.

Rob Dillen, zaakvoerder van DR Technieken, is verheugd over de nieuwe installatie met warmtewisselaars die het bedrijf kon plaatsen. “Vroeger liep er zesduizend liter warm water naar de riolering. Die warmte wordt nu 100% hergebruikt”, zegt Rob Dillen. “Ik ben er zeker van dat de besparing bij IJssloeberke in de zomer nog groter wordt. Dan kan er nog meer warmte gerecupereerd worden, dankzij de warmte en nog hogere productie. Eenvoudig gezegd kunnen wij alles wat met een buis of een kabel te maken heeft, plaatsen en aan elkaar koppelen. Van een eenvoudige afvoer over warmtewisselaars tot high tech-domotica. Dankzij het sterke project bij IJssloeberke, klopten al enkele andere belangrijke spelers uit de voedingswereld bij ons aan.”