Nieuws Kempen Infrabo opent kantoor in Gent

Infrabo opent kantoor in Gent

Infrabo opent kantoor in Gent

Infrabo GentGroep Infrabo uit Westerlo opent een nieuwe vestiging in Gent. „We willen de expertise die we hier in de Kempen hebben opgebouwd uitbreiden naar Oost- en West-Vlaanderen en naar Vlaams-Brabant”, aldus Geert Du Pont.

„In heel wat gemeentes en lokale besturen in heel Vlaanderen loopt het uitbesteden van studies vertraging op. Er worden steeds minder studies aanbesteed. Beslissingen worden uitgesteld door gebrek aan financiën. De doorlooptijd van dossiers is bijna verdubbeld. Tot voor kort bedroeg de doorlooptijd tussen de staat van een project en het effectief opleveren van dat project zo’n drie jaar. Nu duurt dat gemiddeld zes tot zeven jaar. Veel studies worden opgestart door intercommunales in voorontwerp, maar stroppen dan in de ontwerp fases bij de gemeentes die vaak niet over de nodige budgetten beschikken. Projecten belanden dan in de ijskast. Om aan deze uitdaging het hoofd te bieden, maken wij onze visvijver groter. Via een vestiging in Gent kunnen we makkelijker onze expertise uitbreiden naar Oost- en West-Vlaanderen en naar Vlaams-Brabant.”

Frans Dutrieue is projectverantwoordelijke voor Gent. Hij zal instaan voor de acquisitie van opdrachten. In een eerste instantie zullen die projecten door het team van tekenaars en experts vanuit de Kempen verder uitgewerkt worden, maar het is wel de bedoeling om op termijn extra profielen aan te werven in Gent. „De bedoeling is om over vijf à tien jaar hetzelfde pallet aan diensten en expertises vanuit Gent aan te bieden”, besluit Geert Du Pont.

Groep Infrabo begeleidt bouwprojecten van A tot Z op een van de vier grote domeinen: bouw, infrastructuur, milieu en veiligheidscoordinatie. De organisatie heeft heel wat mooie realisaties op haar pallet, waaronder de renovatie van o.a. OPZ Geel, het nieuwe bedrijfsgebouw van Soudal of de bouw van het Europese hoofdkwartier van Egemin in Zwijndrecht. Infrabo ontwerpt de meest uiteenlopende infrastructuurprojecten voor zowel landschappelijke trajecten, als dorps- en stadskernen of weg- en rioleringsprojecten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer