Nieuws Kempen Inge Bruynooghe nieuwe CEO bij Ergotrics

Inge Bruynooghe nieuwe CEO bij Ergotrics

Inge Bruynooghe nieuwe CEO bij Ergotrics

Voormalig Philips-topvrouw Inge Bruynooghe is de nieuwe CEO van Ergotics uit Turnhout, gespecialiseerd in het positioneren en verplaatsen van patiënten met perslucht en positioneringskussens. Huidig CEO en oprichter Paul Depauw doet een stap opzij en wordt Chief Medical Officer maar blijft wel voorzitter van de raad van bestuur.

“We komen momenteel in een nieuwe fase. We lanceren binnenkort de producten voor de neurochirurgie op de Europese markt. Hiervoor zochten wij een ervaren manager om de leiding over te nemen,” zegt Paul Depauw. “Inge is een authentieke en ondernemende manager met het vermogen een sterke visie en strategie te creëren in een groeiende start-up. Ze heeft een bewezen track record in productie en productontwikkeling en kan ons team leiden om de processen en organisatie op het volgende niveau te brengen.”

Inge Bruynooghe was tot voor enkele maanden managing director van Philips Lighting Turnhout, waar ze ontslag nam. Recent trad ze toe tot de raad van bestuur van koffie- en kunststoffenproducent Miko in Turnhout.

Buiten multinationals
“Het ecosysteem van start-ups en scale-up bedrijven op de Open Manufacturing Campus op de Philipssite heeft mij geïnspireerd om een carrièrestap buiten de multinationals te zetten”, legt ze uit. “De kennis en het netwerk van Paul Depauw, neurochirurg in het Neurosurgical Science Center in Tilburg, is complementair aan mijn kennis en ervaring in de ondernemingswereld. Zijn uitvinding is wetenschappelijk onderbouwd en toch eenvoudig. De productconcepten zijn uitgebreid getest en gepatenteerd. Mijn opdracht is nu eerst om de juiste financiering aan te trekken, het bedrijf marktklaar te maken en verder te professionaliseren.”

Ergotrics zal zijn producten in 2019 op de markt brengen. Het gaat om opblaasbare positioneringskussens waarmee patiënten snel, makkelijk en veilig gekanteld en getild kunnen worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.