Sweco – Futureproofed

Ingenieursbureau Sweco sluit overeenkomst met Futureproofed uit Leuven

MECHELEN - HERENTALS - LEUVEN - Het ingenieursbureau Sweco, met afdelingen in Mechelen en Herentals, heeft een overeenkomst afgesloten met Futureproofed uit Leuven.

“Sweco investeert volop in digitale innovatie. We geloven sterk in de kracht van digitalisatie om de toekomstige uitdagingen rond verstedelijking en klimaatverandering het hoofd te bieden”, verklaart Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium. “Tegelijkertijd merken we een groeiende vraag naar digitale diensten, zoals dataverwerking, dashboards en monitoring tools, als aanvulling op ontwerp- en engineeringwerk. De bundeling van onze technische knowhow met de expertise van Futureproofed is een logische stap om als digitale frontrunner de Transforming Society Together visie vorm te geven. Zo zorgen we samen voor een meer inclusieve, gezonde en duurzame samenleving.”

Het Leuvense bedrijf bestaat uit 18 gepassioneerde experten die steden en gemeenten in staat stellen hun klimaatstrategie te ontwikkelen, uit te voeren en daar beter van te worden. Futureproofed is een pionier in het ontwikkelen en op de markt brengen van carbon management tools. Meer dan 200 steden en bedrijven werken op Futureproofed’s SaaS-platform (Software as a Service) om CO2-uitstoot te meten, reduceren en rapporteren. Futureproofed voert projecten uit in België, Frankrijk, Zweden, Spanje en in vele andere landen.

“Om een veilige toekomst te garanderen en onze welvaart te waarborgen, moeten we de CO₂-uitstoot elk decennium halveren. Bij Futureproofed brengen we daarom mensen samen die een gemeenschappelijk doel hebben: de klimaattransitie opschalen en versnellen”, legt Serge de Gheldere uit, CEO Futureproofed. “We geloven dat elke stad en elk bedrijf het potentieel heeft om een voortrekkersrol te spelen in de transitie naar een CO2-arme toekomst, en daar tegelijk zelf beter van te worden. Ik ben dan ook erg verheugd dat we dit belangrijk werk onder de vleugels van Sweco kunnen uitbouwen.”