Sweco – V2S

Ingenieursbureau Sweco sluit overeenkomst met Limburgse tegenhanger

MECHELEN - HERENTALS - Het ingenieursbureau Sweco, met afdelingen in Mechelen en Herentals, heeft een overeenkomst afgesloten met V2S. Dit bureau is gespecialiseerd in stabiliteitsstudies en heeft een goede reputatie in de Limburgse bouwwereld.

Met deze bundeling van krachten versterken beiden bureaus hun positie in de sterk groeiende markt van geïntegreerde bouwprojecten. “We zitten op kruissnelheid wat onze capaciteitsverhoging op het vlak van stabiliteitsstudies betreft", verduidelijkt Erwin Malcorps, Managing Director van Sweco Belgium, de samenwerking. "Samen met de stabiliteitsingenieurs en tekenaars van V2S willen we onze unieke onestopshop voor complexe geïntegreerde bouwprojecten verder uitbouwen. Door extra resources aan boord te halen, anticiperen we op de toenemende vraag van klanten en versterken we onze positie in het noordoosten van Vlaanderen. Met onze diepgaande expertise in duurzame bouwtechnieken als visitekaartje willen we ook jonge, pas afgestudeerde ingenieurs aantrekken en opleiden.”

V2S is een studiebureau stabiliteit voor gebouwen en speciale constructies. Het bedrijf heeft een kantoor in Genk en werd in 2006 opgericht door Walter Van Erum en Luc Schouteden. Een 13-koppig team van bouwkundige experten en tekenaars ontwerpen en verzorgen stabiliteitsstudies voor nieuwbouw, verbouwingen, renovaties en restauraties. De aard van de projecten is veelzijdig: van woningen en appartementen, over scholen en winkels, tot industriegebouwen en speciale structuren.