Nieuws Kempen Innovatie en investering lonen voor Belcotec

Innovatie en investering lonen voor Belcotec

De Willisbuilding van Belcotec

Innovatie en investering lonen voor Belcotec

Meer dan 2 miljoen euro aan investeringen en 25 extra werknemers, dat is de positieve balans van 2020 voor het Geelse Belcotec. “Innoveren en investeren in de Kempen kan ook in barre tijden”, klinkt het. Het bedrijf evolueerde van een klassiek HVAC-bedrijf naar een complete projectpartner voor multitechnieken.

Belcotec begon in 2012 met enkele werknemers. Zaakvoerder Jan Vangeel kon jaarlijks zijn groei gestaag doorzetten, om vorig jaar tot een omzet van 30 miljoen euro te komen. “Intussen hebben we 100 eigen werknemers in dienst, een groei van 25% ten opzichte van 2019. We werken ook met een netwerk van onderaannemers, waardoor 100 extra mensen indirect door Belcotec tewerkgesteld worden,” zegt Stijn Geboers, rechterhand van de CEO.

Duurzaam door innovatie

Belcotec zet in de toekomst uitsluitend in op B2B-klanten: grote nieuwbouwprojecten van projectontwikkelaars en Klasse 8-aannemers. Zo werd de veelbesproken ‘Astor’-toren in Geel door Belcotec van technieken voorzien. “Elk project levert ons een omzet tussen de 1 en de 6 miljoen euro, en we doen 25 à 30 projecten per jaar.”

Belcotec heeft in 2020 ook ingespeeld op de huidige verwachting bij klanten naar duurzamere oplossingen. “Ons bedrijf transformeerde de afgelopen jaren van een klassiek uitvoerend installatiebedrijf naar een full scope multi-techniekenpartner met een eigen studiedienst. Onze prefab-afdeling bereidt de componenten voor de werven voor, alvorens ze in de technische ruimte van klanten geïnstalleerd worden. Door de uitbouw van deze afdeling  in 2020 besparen we jaarlijks zo’n 300.000 km aan werkverplaatsingen en de bijhorende CO2-uitstoot.”

Willisbuilding in Geel

“We willen als bedrijf ook zelf onze ecologische voetafdruk verkleinen. Ons gebouw, de Willisbuilding op de Innovatiecampus aan Thomas More in Geel, is een zero-emissiegebouw met 700 zonnepanelen. Het is een technische case voor ons.”

De nabijheid van Thomas More is belangrijk voor Belcotec. “We werken samen met Thomas More/ KULeuven in innovatielabs en proefopstellingen. Ook bieden we stages aan, om studenten warm te maken om na hun studies bij ons te komen werken.” En die werkkrachten zijn nodig. “De komende vijf jaar hopen we nog zo’n 40 technische medewerkers aan te werven. We plannen nog groei, maar de Kempense sfeer en “doe maar gewoon”-cultuur willen we in de toekomst blijven behouden.”

 

Reageer op dit bericht

Reacties

Patrick S. 2021-01-08 10:12:28

Proficiat Jan met de forse groei !

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.