Nieuws Kempen Intelligente brace bekroond als meest innovatieve product

Intelligente brace bekroond als meest innovatieve product

Intelligente brace bekroond als meest innovatieve product

mobilatMobilab, het expertisecentrum Welzijn en Technologie van Thomas More in Geel, heeft op de gezondheidsbeurs Health and Care in Gent 3 awards in de wacht gesleept. 1 daarvan was voor Motex, een intelligente brace voor patiënten met een nieuwe knie. Het product ontving de onderscheiding voor meest innovatieve product.

De brace wordt in het ziekenhuis van Herentals gebruikt bij de revalidatie van patiënten die een nieuwe knie hebben gekregen. Kinesitherapeuten sturen gepersonaliseerde oefenschema’s naar een app op de smartphone van de patiënt, die communiceert met de intelligente brace. Met de app kan de patiënt de oefeningen die hij moet doen, op een filmpje bekijken. De brace registreert de uitgevoerde oefeningen en geeft onmiddellijk feedback aan de patiënt en de kinesitherapeut. Door de Motex-brace stijdgt de therapietrouw van de patiënt opmerkelijk en de controle van de geregistreerde gegevens leidt tot een betere revalidatie. De eerste patiënten evenals de chirurgen zijn laaiend enthousiast. In februari volgend jaar worden de eerste resultaten van dit project voorgesteld op een internationaal symposium in Geel.

Nog 2 maal prijs
Het Geelse expertisecentrum had nog meer reden tot feestvieren want het To Walk Again-postrevalidatiecentrum, dat in het ziekenhuis van Herentals wordt gebouwd, won zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs in de categorie Concept. Die Concept Award beloont een nieuwbouw, renovatie, een herinrichting van een ruimte,… die uitblinkt in originaliteit, die praktisch is en een voorbeeld kan zijn voor andere zorginstellingen.

Mobilab viert dit jaar zijn tiende verjaardag. In die tien jaar werd Mobilab een uit de kluiten gewassen onderzoekscentrum met een 25-tal onderzoekers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer