Nieuws Kempen Interbuild als 3de aannemer betrokken bij Turnova-project

Interbuild als 3de aannemer betrokken bij Turnova-project

Interbuild als 3de aannemer betrokken bij Turnova-project

turnovaZo’n jaar geleden gingen op de vroegere Brepolssite in het centrum van Turnhout de werkzaamheden van start aan het prestigieuze Turnova-project. Nog in de loop van dit jaar start Interbuild als 3de aannemer op de werf. Zij nemen de ondergrondse parking, de winkelstrip en de 72m hoge Turnova-toren voor hun rekening.

De werken verlopen volgens planning, benadrukken het stadsbestuur en projectontwikkelaar Heeren Group. “De bouw van de Stedelijke Academie en de appartementen in Residentie Muziek schieten goed op”, zegt burgemeester Eric Vos. “Beide werven bereiken in de loop van de zomer hun hoogste punt.”

“Door de goede planning en vlotte samenwerking kan de bouw van de Toren, winkelstrip, hotel en parkeergarage nog dit jaar starten. De sloop van het Kursaal vangt aan in juni zodat we in augustus kunnen starten met de ondergrondse parking,” vult projectontwikkelaar Mathé Heeren aan.

Aannemers
Verschillende aannemers werken mee aan het project. Aannemer Pluym-Van Loon uit Ravels bouwt de appartementen in het Academie Kwartier en aannemer Van Roey (Rijkevorsel) geeft de Stedelijke Academie vorm. Deze twee lokale aannemers stonden mee aan de wieg van Turnova. Nu komt daar ook Interbuild bij, een internationale aannemersgroep die onder andere het nieuwe Havenhuis en het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen optrok. Aannemer Pluym-Van Loon ziet trouwens zijn pakket uitgebreid met de retail, het hotel en de appartementen in het Kursaal en Bloemen Kwartier.

De Turnova-toren wordt 72 meter hoog en bestaat uit verschillende woon- en kantooreenheden. Bovenaan komt een restaurant met dakterras dat een mooi uitzicht geeft over de stad en haar omgeving. Het dakterras biedt troeven die Turnhout toeristisch kan inzetten. Minstens een deel van het stadsbalkon zal gratis toegankelijk zijn voor iedereen. De Turnhoutenaar en bezoekers kunnen genieten van een uitzicht tot in Tilburg en Antwerpen. Bovendien zorgt de nieuwe ondergrondse parking – met 400 plaatsen voor auto’s en 300 voor fietsen – ervoor dat bezoekers uit de ruime omgeving comfortabel kunnen parkeren pal in het centrum.

De Turnova-site is te bezoeken tijdens Open Wervendag op zondag 22 mei.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer