Nieuws Kempen Internationaal congres over congressen komt naar Turnhout

Internationaal congres over congressen komt naar Turnhout

Internationaal congres over congressen komt naar Turnhout

TURNHOUT – Vergaderingen en congressen, ze zijn niet altijd even geliefd: slaapverwekkend, overbodig, inefficiënt, … maar dat hoeft niet zo te zijn. Dat bewijst de Turnhoutse ondernemer Maarten Vanneste van Meeting Design Institute. Hij organiseert opnieuw een editie van FRESH, een congres dat een frisse kijk biedt op congressen. Dit jaar vindt het plaats in zijn thuisstad Turnhout.

FRESH kende al eerdere edities in onder andere Perth en Barcelona. Dit jaar heeft mede-organisator Maarten Vanneste het congres naar Turnhout weten te halen. “Het is opvallend wat hier aan het gebeuren is”, stelt Vanneste. “Als ik op zoek ging naar interessante locaties voor dit congres, kon ik er in Turnhout maar liefst 20 vinden, waarvan er heel veel net nieuw zijn of net gerenoveerd. Dat is heel wat voor een stadje als Turnhout.” Een cruciaal element daarin is de ontwikkeling van de Turnova site, die nu op kruisssnelheid is.Daardoor beschikt FRESH op wandelafstand van elkaar over bijvoorbeeld een restaurant, een hotel, vergaderruimtes en dergelijke meer.

Vergaderen 2.0

FRESH19 zal opnieuw een reeks nieuwigheden bieden die event managers en meeting planners kunnen inspireren. Het thema van dit jaar is ‘festivalisatie’ Onder meer de directeur van het grootste kunstenfestival ter wereld geeft tips en uitleg om events en congressen fris te houden voor de komende generaties. Natuurlijk is FRESH ook een kans om interessante mensen te ontmoeten voor wie actief is in de eventsector, mogelijk toekomstige collega’s, vrienden of zakenpartners.

Kleine steden

Ook de typische troeven van Turnhout als congresstad worden in de verf gezet, bijvoorbeeld de kunstacademie als vergaderplek, wat Theater STAP doet voor events, het oude Theater 1900 in opbouw, het nieuwe Turnova Hotel, het al even nieuwe restaurant HERT op de 18e verdieping van de Turnova toren en dergelijke meer. Key-note spreker Paul Gudgin zal vertellen waarom kleine steden, of zelfs dorpen, soms groot zijn in festivals.

FRESH19 is er via 13 tot en met 15 oktober. Meer informatie is te vinden via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Nieuw leven in de discotheek

Eigenaar geeft danstempel een make-over Eigenaar Fred Van Ostaijen vond een geschikte investeerder om Highstraat nieuw leven in te blazen.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer